A- A+
Αύξηση 30% στην κίνηση εξωτερικού παρουσίασε το δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου η Aegean
Αύξηση 30% παρουσίασε το δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου η επιβατική κίνηση εξωτερικού της Aegean, έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2014.

Συνολικά, η εταιρεία μετέφερε 3 εκ. επιβάτες στο εσωτερικό και εξωτερικό δίκτυό της.

Η σημαντική επέκταση σε νέους προορισμούς, αλλά και οι στοχευμένες προσφορές κυρίως στο εσωτερικό δίκτυο, όπου το κλείσιμο των τραπεζών και τα capital controls που επικρατούσαν στη χώρα επέφεραν μείωση της ζήτησης, συνέβαλαν στην επίτευξη των υψηλών ρυθμών ανάπτυξης.

Τα στοιχεία

Το διάστημα Ιουλίου - Αυγούστου του 2015, η εταιρεία μετέφερε 2.990.852 επιβάτες, 515 χιλ. περισσότερους σε σύγκριση με το αντίστοιχο δίμηνο του 2014, καταγράφοντας αύξηση 21% στη συνολική της κίνηση.

Η αύξηση 30% στην κίνηση εξωτερικού προήλθε σε μεγάλο βαθμό από την έντονη ανάπτυξη 35% που παρουσίασε στην Αθήνα, όπου η εταιρεία κινήθηκε στο διεθνές δίκτυο με διπλάσιο ρυθμό από ότι το αεροδρόμιο συνολικ, ενισχύοντας έτσι τη λειτουργία του κύριου κόμβου της.

Σημαντική ήταν η συμβολή των 16 νέων προορισμών που εγκαινίασε η εταιρεία το 2015, όπως Όσλο, Ελσίνκι, Μάλτα, Ντουμπρόβνικ, Τουλούζη, Μπορντό, Αλεξάνδρεια, Ριάντ και Τεχεράνη αλλά και η ωρίμανση της παρουσίας της σε προορισμούς του 2014 όπως είναι το Κάιρο, η Βηρυτός, η Ζυρίχη και το Αμμάν.

Οι νέες πτήσεις

Εξίσου όμως σημαντική για τη στρατηγική της εταιρείας ήταν και η επιτυχής απόδοση των νέων απευθείας διεθνών πτήσεων από τις βάσεις του Ηρακλείου και της Ρόδου, που της επέτρεψαν να αναπτυχθεί σημαντικά.

Με τον τρόπο αυτό κέρδισε μερίδια από τις δύο κύριες αυτές τουριστικές περιοχές, που δυστυχώς φέτος παρουσίασαν οριακή κάμψη στη συνολική τους κίνηση από το σύνολο των αεροπορικών εταιρειών.

Συγκεκριμένα η Aegean στις πτήσεις εξωτερικού από το Ηράκλειο πέτυχε αύξηση 31% ενώ αντίστοιχα από την Ρόδο 32%, παρά την οριακή κάμψη της συνολικής ζήτησης.

Κάντε κράτηση τώρα