A- A+
Σχέδια για εγκατάσταση 1.000 ΑΤΜ με bitcoin στην Ελλάδα κόντρα στα capital controls
Σχέδια για εγκατάσταση έως 1.000 ΑΤΜ ηλεκτρονικών νομισμάτων στην Ελλάδα επεξεργάζεται εταιρεία για την εξυπηρέτηση των συναλλασσόμενων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNBC, η BTCGreece, η οποία αυτοαποκαλείται ως το πρώτο ανταλλακτήριο Bitcoin της Ελλάδας, σχεδιάζει να εγκαταστήσει 1.000 ΑΤΜ σε όλη τη χώρα, σε συνεργασία με την ευρωπαϊκή πλατφόρμα του εικονικού νομίσματος, Cubits.

Καταθέσεις - Αναλήψεις

Όπως δήλωσε στο αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ο ιδρυτής της BTCGreece, Θάνος Μαρίνος, στα σχέδια είναι μία ήπια έναρξη τον Οκτώβριο.

Τα ΑΤΜ θα επιτρέπουν στους χρήστες τη μετατροπή σκληρού νομίσματος στο ψηφιακό, και το αντίθετο. Μέχρι τώρα η BTCGreece δεν έχει κάποιο ΑΤΜ στην Ελλάδα.

Παρόλα αυτά ο κ. Μαρίνος αναφέρει πως έχει ήδη λάβει παραγγελίες για 300 ΑΤΜ Bitcoin.

«Είναι μέρος του οράματός μου να δημιουργηθεί μία αλυσίδα - οικοσύστημα στην Ελλάδα. Εάν όλα πάνε όπως αναμένεται χωρίς σημαντικά ζητήματα θα λανσάρουμε τα πρώτα ATM τον Οκτώβριο του 2015», ανέφερε στο CNBC.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το εικονικό νόμισμα θεωρείται ένας τρόπος για να παρακαμφθούν οι έλεγχοι στην κίνηση κεφαλαίων που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα.