A- A+
HSBC: «Αναδυόμενη» επένδυση με απόδοση ως 30%
Ελάχιστη εγγυημένη απόδοση 5% και μέγιστη δυνατή της τάξης του 30% μέσα στην επόμενη 5ετία προσφέρει η HSBC μέσω της νέας κατάθεσης εγγυημένου κεφαλαίου “Emerging Markets”, που επενδύσει στις αναδυόμενες αγορές.

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ
Ολες οι προθεσμιακές καταθέσεις ΕΔΩ
Όπως ανακοινώθηκε, η απόδοση συνδέεται και εξαρτάται από την πορεία δύο δεικτών κι ενός διαπραγματεύσιμου Αμοιβαίου Κεφαλαίου (ΕΤF) από τις ευρύτερες αγορές της Ταιβάν, της Κίνας, και της Βραζιλίας και πιο συγκεκριμένα τους MSCI Taiwan, Hang Seng China Enterprises και iShares MSCI Brazil ETF.

Η μέγιστη δυνατή μικτή συνολική απόδοση ανέρχεται στο 30% στη λήξη επένδυσης, για καταθέσεις σε ευρώ και 25% για καταθέσεις σε δολάρια ΗΠΑ. Παράλληλα, προσφέρει ελάχιστη μικτή εγγυημένη απόδοση 5% για καταθέσεις σε ευρώ και 3,75% σε δολάρια.

Η διάρκεια του προϊόντος είναι 5 έτη, με ελάχιστο ποσό κατάθεσης 3.000 ευρώ ή δολάρια. Η προεγγραφή ξεκίνησε στις 16 Μαΐου 2011 και θα ολοκληρωθεί στις 1 Ιουλίου 2011.

Οι ευκαιρίες στις αναδυόμενες αγορές

Σύμφωνα με την τράπεζα, με βάση τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις στο παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον, είναι πλέον εμφανής η μετατόπιση του παγκόσμιου οικονομικού ενδιαφέροντος από την αναπτυγμένη Δύση στις αναδυόμενες αγορές.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, τόσο την οικονομική ενδυνάμωση των αναδυόμενων αγορών, όσο και την αύξηση της σημασίας τους στην ανάπτυξη των χρηματοπιστωτικών αγορών του κόσμου.

Όπως δήλωσε ο κ. Απ. Παπαναγιώτου, διευθυντής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Προϊόντων HSBC Ελλάδος «η δυναμική και σταθερή ανάπτυξη των αναδυόμενων αγορών σε παγκόσμια κλίμακα, σε συνδυασμό με τα πλεονεκτήματα που απορρέουν από τα δημογραφικά τους χαρακτηριστικά, καθιστούν τις αναδυόμενες αγορές μια ιδιαίτερα ελκυστική επενδυτική επιλογή».

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή περαιτέρω πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στην υπηρεσία τηλεφωνικής εξυπηρέτησης της HSBC, 801 117 17 17 ή 210 6962 100 για κλήσεις από κινητό.