A- A+
Παραμένει ο αποκλεισμός στις τραπεζικές θυρίδες - Πώς θα λειτουργήσουν οι τράπεζες
Όπως και την Παρασκευή θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα τα καταστήματα των ελληνικών τραπεζών, όπως αποφασίστηκε το βράδυ της Κυριακής σε ευρεία σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ.

Αυτό σημαίνει ότι τα καταστήματα που θα λειτουργήσουν θα εξυπηρετούν μόνο τους συνταξιούχους, ενώ θα δέχονται μόνο καταθέσεις από τους υπόλοιπους.

Επίσης θα εκδίδουν χρεωστικές κάρτες, ενώ θα ανοίγουν λογαριασμό e-banking σε όσους δεν έχουν.

Το όριο αναλήψεων

Δεν έγινε κάποια αλλαγή στο όριο αναλήψεων μέσω ΑΤΜ, το οποίο παραμένει στα 60 ευρώ.

Δεν αποκλείεται ωστόσο αυτό το όριο να μειωθεί κι άλλο, καθώς τα χαρτονομίσματα και το όριο ρευστότητας από τον ELA εξαντλείται.

Ήδη έχουν αρχίσει να διακινούνται τα πρώτα σενάρια για νέο όριο στα 20 ευρώ ανά ημέρα ανά φυσικό πρόσωπο.

Μπλόκο στις θυρίδες

Εν τω μεταξύ σοκ έχει προκαλέσει η δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη, σχετικά με τις τραπεζικές θυρίδες.

Όπως είπε, «όποιος έχει θυρίδα μπορεί να πάει στην Τράπεζα και με συνοδεία τραπεζικού υπαλλήλου να πάρει ό,τι θέλει μέσα από τη θυρίδα εκτός από χρήματα».

Οι δηλώσεις προκάλεσαν αναστάτωση και η κ. Βαλαβάνη προέβη σε διευκρινίσεις, σημειώνοντας ότι όσα είπε αφορούν την τραπεζική αργία.

Τι απαντά η Λούκα Κατσέλη

Η διαδικασία που ισχύει μέχρι σήμερα είναι να μην είνα παρών άλλος υπάλληλος, δήλωσε η πρόεδρος της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών Λούκα Κατσέλη.

Απαντώντας στις δηλώσεις της Βαλαβάνη περί μπλόκου στα μετρητά στις θυρίδες είπε ότι δεν υπάρχει απόφαση σχετική.

Εκτιμάται ότι από τα α σημειωθεί ότι από τα 45 δισ ευρώ που είναι εκτός συστήματος τα 10-15 δισ. ευρώ βρίσκονται σε θυρίδες.