A- A+
Ανοίγουν κι άλλα καταστήματα οι τράπεζες - Θα δέχονται και καταθέσεις Eurobank - ETE
Στο άνοιγμα επιπλέον καταστημάτων την Πέμπτη θα προχωρήσουν τουλάχιστον η Eurobank και η Εθνική Τράπεζα για την εξυπηρέτηση των συνταξιούχων.

Η κίνηση στα υποκαταστήματα όλων των τραπεζών ήταν την Τετάρτη ιδιαίτερα αυξημένη, καθώς ήταν η πρώτη ημέρα λειτουργίας μέρους των καταστημάτων τους για την εξυπηρέτηση των συνταξιούχων που δεν έχουν κάρτα να χρησιμοποιήσουν στο ΑΤΜ.

Χαμός στο γκισέ

Τα περισσότερα από τα καταστήματα που λειτούργησαν τελικά την Τετάρτη, έμειναν ανοικτά και μετά τη λήξη του κανονικού ωραρίου.

Παρά τις όποιες προσπάθειες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συνταξιούχων, υπήρξαν, σε ορισμένα καταστήματα, δυσκολίες λόγω της προσέλευσης μεγάλου αριθμού συνταξιούχων κυρίως τις πρώτες ώρες λειτουργίας.

Μετά τις 11 το πρωί, η ροή στην εξυπηρέτηση των συνταξιούχων ήταν μειωμένη συγκριτικά με τη ροή που εμφανίζεται στις, υπό κανονικές συνθήκες, ημέρες πληρωμής συντάξεων και αναμένεται να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο από την Πέμπτη εκτιμά η Εθνική.

Τα όρια αναλήψεων

Μόνο η συγκεκριμένη κατηγορία πελατών μπορεί να κάνει ανάληψη μέσα στο κατάστημα του ποσού των 120 ευρώ για αυτήν την εβδομάδα.

Ταυτόχρονα οι τράπεζες εκδίδουν και χρεωστικές κάρτες, για όσους συνταξιούχους θέλουν να συνεχίσουν τις αναλήψεις με ημερήσιο όριο ωστόσο τα 60 ευρώ.

Σημειώνεται ότι δεν ισχύει η αλφαβητική σειρά με βάση το επίθετο, αλλά τηρείται στα καταστήματα σειρά προτεραιότητας.

Άνοιγμα καταστημάτων

Την Τετάρτη Εθνική και Eurobank ανακοίνωσαν ότι θα διευρύνουν το δίκτυο των καταστημάτων που θα λειτουργούν από την Πέμπτη 2 Ιουλίου για την εξυπηρέτηση των συνταξιούχων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εθνική, έθεσε στη διάθεση των συνταξιούχων 30 επιπλέον καταστήματα.

Από την πλευρά της η Eurobank αναφέρει ότι θα ανοίξουν από την Πέμπτη επιπλέον 23 καταστήματα του δικτύου της σε όλη τη χώρα, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους συνταξιούχους που δεν έχουν χρεωστικές κάρτες και η σύνταξη των οποίων πιστώνεται σε λογαριασμούς που τηρούνται σε αυτήν.

Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων θα παραταθεί πέραν του συνήθους, εφόσον τούτο είναι απαραίτητο, ώστε να εξυπηρετηθεί ο μέγιστος αριθμός δικαιούχων.

Καταθέσεις - πληρωμές

Εξάλλου, η Eurobank ανακοίνωσε ότι από την Πέμπτη και από το δίκτυο των 174 καταστημάτων της που λειτουργούν κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας, πέραν της καταβολής συντάξεων, θα γίνονται αποδεκτές και καταθέσεις πελατών.

Επίσης θα εκτελούνται πληρωμές σε λογαριασμούς καταθέσεων στο εσωτερικό της χώρας.

Η Εθνική Τράπεζα θα κάνει αποδεκτές καταθέσεις πελατών, αλλά και αιτήσεις για την έκδοση χρεωστικών καρτών και από το δίκτυο των 289 καταστημάτων της που λειτουργούν κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας.

Επίσης κατόπιν ειδικής εντολής των πελατών θα εκτελούνται πληρωμές σε λογαριασμούς καταθέσεων στο εσωτερικό της χώρας.

Εξυπηρέτηση μέσω ATM

Τέλος, θα δέχεται καταθέσεις μέσω ΑΤΜ. Τονίζεται ότι η Εθνική διαθέτει σε όλη την Ελλάδα περισσότερα από 677 ΑΤΜ (αυτόματες ταμειολογιστικές μηχανές) με δυνατότητα απευθείας κατάθεσης μετρητών (χωρίς φάκελο).

Μέσω των ATM αυτών, τα οποία δέχονται απευθείας κατάθεση μετρητών (χωρίς φάκελο), η πίστωση του λογαριασμού είναι άμεση και το ποσό είναι διαθέσιμο από την επόμενη στιγμή.

Η δυνατότητα κατάθεσης μετρητών με φάκελο εξυπηρετείται σε επιπλέον 130 ΑΤΜ καταστημάτων με πίστωση λογαριασμού την επόμενη εργάσιμη.