A- A+
Reuters: Η ΕΚΤ θα διατηρήσει τον ELA μέχρι το δημοψήφισμα
Μέχρι την ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, ήτοι στις 5 Ιουλίου, αναμένεται να διατηρήσει η ΕΚΤ την πιστωτική γραμμή προς τις ελληνικές τράπεζες.

Μέχρι την ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, ήτοι στις 5 Ιουλίου, αναμένεται να διατηρήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την πιστωτική γραμμή προς τις ελληνικές τράπεζες, αναφέρει σε αποκλειστικό δημοσίευμά του το Reuters επικαλούμενο πηγές με γνώση του θέματος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η ΕΚΤ απέρριψε την Κυριακή αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για επέκταση του ορίου πρόσβασης στην χρηματοδότηση του ELA κατά 6 δισ. ευρώ.

Το αίτημα για ELA

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, μετά τις εκροές καταθέσεων που ακολούθησαν της προκήρυξης δημοψηφίσματος, η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε την Κυριακή από την ΕΚΤ να αυξήσει κατά 6 δισ, ευρώ το όριο χρηματοδότησης του ELA στα 89 δισ. ευρώ.

«Το αίτημα της ελληνικής πλευράς αφορούσε επέκταση του ELA κατά 6 δισ. ευρώ και έφερε την υπογραφή του διοικητή της ΤτΕ», δήλωσε χαρακτηριστικά μια από τις πηγές στο Reuters.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «μετά την προκήρυξη δημοψηφίσματος και την κατάρρευση των συζητήσεων, δεν μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό από αυτό που συνέβη».