A- A+
Σε νέα αύξηση του ELA προχώρησε η ΕΚΤ - Σταμάστησαν οι εκροές καταθέσεων
Σε νέα αύξηση του ορίου χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών προχώρησε την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), για να καλυφθούν οι εκροές της Τρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ευρωτράπεζα ενέκρινε το ποσό της αύξησης που αιτήθηκε η Τράπεζα της Ελλάδος, επαναφέροντας το «μαξιλάρι» ασφαλείας σε φυσιολογικά επίπεδα.

Το θετικό είναι πάντως πως σταμάτησε το μαζικό κύμα αναλήψεων που είχε ξεκινήσει από την περασμένη εβδομάδα, αμέσως μόλις οι Ευρωπαίοι μίλησαν για σημαντική πρόοδο στις συνομιλίες.

Έτσι, πολλές από τις παραγγελίες μετρητών που είχαν γίνει την Παρασκευή δεν εκτελέστηκαν, με την εκροή να περιορίζεται στα 500 εκατ. ευρώ περίπου τη Δευτέρα.

Την Τρίτη το ποσό που διέρρευσε διαμορφώθηκε σε πολύ πιο χαμηλά επίπεδα, μην ξεπερνώντας σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες τα 150 εκατ. ευρώ.

Με την υπογραφή της συμφωνίας και την ψήφισή της τόσο από το ελληνικό, όσο και από τα υπόλοιπα κοινοβούλια των χωρών της ευρωζώνης, θα ξεκινήσει η σταδιακή επιστροφή των αποθησαυρισμένων χαρτονομισμάτων στις τράπεζες.