A- A+
Πώς τραπεζικός διευθυντής έκλεψε 1,2 εκατ. ευρώ από πελάτες που φοβόντουσαν το Grexit
Το ποσό το 1,22 εκατ. ευρώ κατάφερε να αποσπάσει από καταθέτες πελατών του διευθυντής τραπεζικού υποκαταστήματος από το Μάρτιο του 2013 έως σήμερα.

Ο δράστης συνελήφθη, σε περιοχή της Δυτικής Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για εξαπάτηση πελατών-καταθετών.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απάτη και πλαστογραφία καθώς και για παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας καθώς και των νόμων περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και περί όπλων.

Η κομπίνα

Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ο 49χρονος τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2013, με την ιδιότητα του διευθυντή υποκαταστήματος τράπεζας, έπειθε πελάτες να τοποθετήσουν τις καταθέσεις τους σε επενδυτικό πρόγραμμα, το οποίο θα τους παρείχε «ασφάλεια καταθέσεων», σε περίπτωση «κουρέματος»,

Στη συνέχεια όμως προέβαινε εν αγνοία τους και για λογαριασμό του σε τμηματικές εκταμιεύσεις, υπογράφοντας αντ’ αυτών τα σχετικά παραστατικά ανάληψης.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχει διαπιστωθεί ότι έχει εξαπατήσει, με τον παραπάνω τρόπο, τουλάχιστον τέσσερις καταθέτες με το παράνομο περιουσιακό όφελος να υπολογίζεται σε 1.223.000 ευρώ.