A- A+
Στουρναρας προς τραπεζίτες: Υπάρχει αρκετό ELA ακόμη και για μεγάλες εκροές καταθέσεων
Την αισιοδοξία της κυβέρνησης ότι μέχρι την Κυριακή το βράδυ θα έχουν μπει οι βάσεις για μία συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας, μετέφερε ο διοικητής της ΤτΕ Γ. Στουρνάρας στους τραπεζίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ευρεία σύσκεψη που είχαν την Παρασκευή το βράδυ, ο κεντρικός τραπεζίτης τους είπε πως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος είναι αισιόδοξοι για αίσιο τέλος μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Οι τραπεζίτες από την πλευρά τους εξέφρασαν την αγωνία στον κ. Στουρνάρα για την ένταση των εκροών των τελευταίων ημερών, οι οποίες ξεπέρασαν σε εβδομαδιαία βάση τα 4,5 δισ. ευρώ.

Κρυφός (;) ο ELA

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος τους απάντησε πως υπάρχει περιθώριο δανεισμού από τον ELA ακόμη και για νέες μεγάλες εκροές καταθέσεων.

Πάντως, δεν αποκάλυψε το μέγεθος της αύξησης του σχετικού πλαφόν από την ΕΚΤ που συνεδρίασε για το θέμα την Παρασκευή, γεγονός που έχει προκαλέσει πολλά ερωτηματικά.

Κι αυτό διότι κατά μία εκδοχή η ΕΚΤ αναμένει τις εξελίξεις μέχρι το βράδυ της Κυριακής, προκειμένου να αποφασίσει το ύψος της βοήθειας που θα δώσει.

Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, εάν τα πράγματα δείχνουν ότι πάμε σε ρήξη, δεν αποκλείεται να «τραβήξει την πρίζα» από την Κυριακή το βράδυ, μην επιτρέποντας το άνοιγμα των τραπεζών τη Δευτέρα το πρωί...