A- A+
Αναζοπύρωση των εκροών - Πάνω από 1,5 δισ. ευρώ έφυγαν από την περασμένη Παρασκευή
Επιταχύνθηκαν από την περασμένη Παρασκευή οι εκροές καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες, καθώς ξανακόλλησαν οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές,

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Παρασκευή έως και τη Δευτέρα τα υπόλοιπα των καταθέσεων έχουν μειωθεί κατά τουλάχιστον 1,5 δισ. ευρώ, λόγω των αναλήψεων κυρίως από φυσικά πρόσωπα.

Η κατάρρευση των διαπραγματεύσεων την περασμένη εβδομάδα αναζοπύρωσε τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο επιβολής μέτρων περιορισμού στην κίνηση κεφαλαίων.

Περίμεναν χειρότερα

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters, μόνο τη Δευτέρα η διαρροή καταθέσεων έφτασε τα 400 εκατ. ευρώ, αν και ορισμένες τραπεζικές πηγές κάνουν λόγο για μεγαλύτερα ποσά.

«Υπάρχει ανησυχία αλλά οι εκροές ήταν μάλλον περιορισμένες, όχι τόσο άσχημα όσο φοβόμασταν στο πλαίσιο του κακού κλίματος μετά το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις» δήλωσε ένας τραπεζίτης στο Reuters.

Με βάση τα τελευταία επίσημα στοιχεία, περιλαμβανόμενων των εκροών του Απριλίου, οι καταθέσεις των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών έχουν διολισθήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από το Σεπτέμβριο του 2004, αναφέρει το πρακτορείο.

Οι τράπεζες είχαν εκροές 12,25 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο, 7,57 δισ. ευρώ το Φεβρουάριο, 1,91 δισ. ευρώ το Μάρτιο και 4,89 δισ. ευρώ τον Απρίλιο.