A- A+
Προθεσμιακές: Διπλάσια απόδοση μέσω ...αμοιβαίων
Έως και διπλάσια επιτόκια σε σχέση με τα κλασικά προϊόντα, μπορούν να πετύχουν οι καταθέτες που επιλέξουν να συνδυάσουν την προθεσμιακή τους με ένα αμοιβαίο κεφάλαιο.

Πρόκειται για μία δυνατότητα που παρέχεται μέσω των σύνθετων προγραμμάτων που προσφέρουν οι τράπεζες, μέσω των οποίων ο καταθέτης επιμερίζει τα χρήματά του σε μία προθεσμιακή και σε ένα αμοιβαίο κεφάλαιο.

Με τον τρόπο αυτό μπορεί να διαμορφώσει ένα χαρτοφυλάκιο «κομμένο και ραμμένο» στο επενδυτικό του προφίλ, διασφαλίζοντας πολύ υψηλές αποδόσεις μέσω του λογαριασμού προθεσμίας.

Οι συνδυασμοί

Τα προϊόντα των τραπεζών προσφέρουν πληθώρα συνδυασμών, ώστε ο καθένας να μπορεί να επιλέξει την κατάλληλη «συνταγή» βάση του ρίσκου που θέλει να αναλάβει.

Αν κάποιος είναι συντηρητικός, μπορεί να τοποθετήσει ακόμη και μόλις το 10% του επενδυόμενου κεφαλαίου σε αμοιβαίο κεφάλαιο και να διασφαλίσει για το υπόλοιπο 90% από τουλάχιστον 2,4% έως και 3,1% επιτόκιο.

Από την άλλη πλευρά, για όσους έχουν αποφασίσει να τοποθετήσουν χρήματα σε αμοιβαία κεφάλαια, συμφέρουν αυτά τα προϊόντα διότι τους εξασφαλίζουν μία σίγουρη απόδοση για ένα μέρος του αρχικού κεφαλαίου μέσω της προθεσμιακής.

Κόντρα στο Grexit

Τα προϊόντα αυτά ταιριάζουν και σε όσους επιλέξουν να βγάλουν εκτός τραπεζικού συστήματος μέρος των ρευστών διαθεσίμων τους.

Αν για παράδειγμα κάποιος θέλει να προστατεύσει τις καταθέσεις του από τους κινδύνους των capital controls ή του Grexit μέσω αμοιβαίων κεφαλαίων, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτά τα προγράμματα.

Κι αυτό διότι για τα χρήματα που θα παρέμεναν ως κατάθεση στην τράπεζα, θα διασφάλιζε μία πολύ υψηλή απόδοση μέσω της συνδυαζόμενης προνομιακής προθεσμιακής.

Παραδείγματα

Ακολουθούν μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα προσφορών που είναι διαθέσιμες αυτήν την περίοδο για επενδυόμενο κεφάλαιο 50.000 ευρώ:

* Η Εθνική Τράπεζα προσφέρει επιτόκιο 3,1% μέσω τρίμηνης προθεσμιακής για το 90% των χρημάτων αν το 10% τοποθετηθεί σε ομολογιακό αμοιβαίο κεφάλαιο εσωτερικού.

* Η Alpha Bank προσφέρει επιτόκιο 3,2% σε προθεσμιακή κατάθεση 3 μηνών για το 80% των χρημάτων, αν το υπόλοιπο 20% τοποθετηθεί σε μικτό αμοιβαία κεφάλαιο εσωτερικού ή εξωτερικού.

* Η Eurobank προσφέρει επιτόκιο 3%% σε 6μηνη προθεσμιακή για το 80% του κεφαλαίου αν το 20% τοποθετηθεί σε μετοχικό αμοιβαίο κεφάλαιο.

* Η Τράπεζα Πειραιώς προσφέρει επιτόκιο 3% σε 3μηνη προθεσμιακή για το 85% των χρημάτων αν το υπόλοιπο 15% τοποθετηθεί σε αμοιβαίο κεφάλαιο όλων των κατηγοριών, πλην των διαχείρισης διαθεσίμων.

Συγκρίνετε όλα τα σύνθετα προϊόντα