A- A+
Saxo Bank: Νέα επενδυτική πλατφόρμα
Την κυκλοφορία της SaxoTraderGO – μιας νέας, έξυπνης επενδυτικής πλατφόρμας, εγκαινίασε η Saxo Bank σε παγκόσμιο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Η νέα πλατφόρμα, μετά την επιτυχημένη επίσημη «πρώτη» στους Γάλλους πελάτες νωρίτερα μέσα στον μήνα, είναι πλέον διαθέσιμη σε όλους τους επενδυτές της Ευρώπης, με τη Μέση Ανατολή, την Ασία και τη Λατινική Αμερική να παίρνουν τη σκυτάλη τις πρώτες εβδομάδες του Ιουνίου.

Η SaxoTraderGO δημιουργήθηκε εξολοκλήρου από την αρχή, με έμφαση στην ευκολία χρήσης, και ενσωματώνεται απρόσκοπτα στο περιβάλλον εργασίας συσκευών με λειτουργικό Android και iOS, αλλά και μέσω διαδικτύου.

Αλλαγή συμπεριφοράς

Η ανάπτυξη της νέας πλατφόρμας στηρίχθηκε σε μια παγκόσμια έρευνα με τη συμμετοχή σχεδόν 3.000 πελατών της Saxo Bank, από την οποία προέκυψε ότι η διατήρηση της απόδοσης και της λειτουργικότητας της πλατφόρμας κατά τη μετάβαση και χρήση από τη μία συσκευή στην άλλη αποτελεί για αυτούς βασική προτεραιότητα.

Το γεγονός αυτό αντικατοπτρίζει μια αλλαγή συμπεριφοράς στους ιδιώτες επενδυτές, οι οποίοι πλέον αντιμετωπίζουν τις πλατφόρμες συναλλαγών όχι απλώς ως επενδυτικά εργαλεία, αλλά ως εργαλεία που θα βελτιώσουν τις αποδόσεις τους.

Η ταχύτητα και η ποιότητα της εκτέλεσης αναδείχθηκαν ως οι κυριότερες προτεραιότητες για τους πελάτες σε επίπεδο επενδυτικής απόδοσης, με τη διαθεσιμότητα των επενδυτικών εργαλείων να ακολουθεί.

Νέο περιβάλλον

Με στόχο να προσφέρει ένα ενιαίο περιβάλλον εργασίας ανεξαρτήτως συσκευής, η SaxoTraderGO έχει σχεδιαστεί σε κώδικα HTML5 και υιοθετεί μια νέα ανοιχτή διεπαφή προγραμματισμού εφαρμογών (Application Program Interface - API).

Η τεχνολογία API της Saxo Bank επιτρέπει τη γρήγορη ανάπτυξη των λειτουργιών και διασφαλίζει ενιαία εμπειρία χρήσης σε όλες τις συσκευές και τις υπηρεσίες της πλατφόρμας, όπως το περιεχόμενο, οι συναλλαγές και η διαχείριση του λογαριασμού.

Συνολικά, υπάρχουν περίπου 150 τελικά σημεία εξυπηρέτησης λογαριασμών, υπολοίπου και θέσεων σε προϊόντα και χρηματιστήρια. Επιπλέον, οι πελάτες μπορούν να βλέπουν το ιστορικό του λογαριασμού τους, να διαχειρίζονται συνδρομές δεδομένων και να λαμβάνουν ειδοποιήσεις τιμών.

Σε επόμενο στάδιο, η Saxo Bank σχεδιάζει να διαθέσει τη συγκεκριμένη τεχνολογία API και σε άλλους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς και εξωτερικούς συνεργάτες.

Επενδυτικές προτεραιότητες

Η έρευνα πελατών ανέδειξε τάσεις σε ό,τι αφορά τις επενδυτικές προτεραιότητες. Η επιλογή της πλατφόρμας και της επενδυτικής στρατηγικής αξιολογήθηκαν ως εξίσου σημαντικές για την επίτευξη καλών αποδόσεων.

Η παγκόσμια έρευνα ανέδειξε, επίσης, ορισμένες τοπικές διαφοροποιήσεις. Οι πελάτες από την Κίνα και τη Νότιο Αφρική αναζητούν περισσότερο περιεχόμενο, με τις επενδυτικές ιδέες και τις αναλύσεις να βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεών τους.

Από την άλλη, οι πελάτες από την Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη αποτελούν τους πλέον εξωστρεφείς από επενδυτική άποψη, με τους πελάτες από την Πολωνία, τη Ρωσία και την Τσεχία να αξιολογούν την πρόσβαση στις αγορές και τις διάφορες κατηγορίες προϊόντων ψηλά στη λίστα προτεραιοτήτων τους.