A- A+
Απίστευτο: «Καθαρίζουν» με 50% έκπτωση στο φόρο όσοι έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό
Ένα ακόμη απίστευτο νομοσχέδιο: Η νομιμοποίηση καταθέσεων που βρίσκονται στο εξωτερικό κοστίζει λιγότερο σε σχέση με το αν τα χρήματα βρίσκονται στην Ελλάδα!

Ένα ακόμη παράδοξο νόμο έδωσε σε δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Οικονομικών, τιμωρώντας όσους έχουν αφήσει τα χρήματά τους σε ελληνικές τράπεζες.

Δύο συντελεστές

Συγκεκριμένα, το σχέδιο νόμου προβλέπει τα εξής:

- Όσοι είχαν κεφάλαια σε καταθέσεις ή επενδύσεις στο εξωτερικό κατά την 30η Απριλίου 2015 μπορούν να τα «ξεπλύνουν» καταβάλλοντας εφάπαξ φόρο 15% επί του ποσού.

Το ποσό που νομιμοποιείται απαλλάσσεται από το πόθεν έσχες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη τεκμηρίων.

- Οι φορολογούμενοι έχουν το δικαίωμα, έως τις 31 Ιουλίου, να υποβάλουν αρχικές ή τροποποιητικές δηλώσεις για τη φορολογία εισοδήματος ή κεφαλαίου για φορολογικές χρήσεις έως και το 2014, δηλώνοντας εισοδήματα τα οποία είχαν αποκρύψει και καταβάλλοντας φόρο 30% επί του ποσού που δηλώνουν.

Δηλαδή όσοι έχουν καταθέσεις στην Ελλάδα θα πληρώσουν 30% για να τις νομιμοποιήσουν.

Η ίδια δυνατότητα ισχύει και για όσους φορολογούμενους έχουν ξεκινήσει έλεγχοι «προσαύξησης περιουσίας» με άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών κλπ και ο έλεγχος αυτός δεν έχει ολοκληρωθεί.

Ο έλεγχος, σε αυτές τις περιπτώσεις, συνεχίζεται και στην περίπτωση που προκύψει απόκρυψη ποσού πέραν αυτού που νομιμοποιήθηκε, φορολογείται ως εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα, δηλαδή, με συντελεστές 26-33%.