A- A+
Επιταχύνθηκαν οι εκροές καταθέσεων τον Απρίλιο - Έφυγαν 5 δισ. ευρώ
Υπερδιπλάσιες σε σχέση με το Μάρτιο ήταν οι εκροές καταθέσεων τον Απρίλιο, λόγω της καθυστέρησης στην υπογραφή της συμφωνίας με τους δανειστές. Πληροφορίες Reuters.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters, οι εκροές σημείωσαν άνοδο τον Απρίλιο στα περίπου 5 δισ. ευρώ από τα 1,91 δισ. ευρώ τον Μάρτιο, αναφέρουν τρεις Έλληνες τραπεζίτες.

Τα επίσημα στοιχεία για τις καταθέσεις Απριλίου θα δημοσιοποιηθούν από την Τράπεζα της Ελλάδος την Πέμπτη.

Κάλυψη μέσω ELA

Έχοντας υποστεί εκροές καταθέσεων ύψους 12,25 δισ. ευρώ τον Ιανουάριου και επιπλέον 7,57 δισ. ευρώ το Φεβρουάριο, οι τράπεζες βασίζονται στην έκτακτη χρηματοδότηση (ELA) από την Τράπεζα της Ελλάδας, για την οποία πρέπει να προσφέρουν εγγυήσεις (collateral), σημειώνει το δημοσίευμα.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν αύξησε το όριο του ELA για τις ελληνικές τράπεζες κατά την εβδομαδιαία αναθεώρηση της Τετάρτης, αναφέρει μία τραπεζική πηγή, η πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο που αφήνει το όριο αμετάβλητο.

Η ανησυχία φαίνεται πως έχει επανέλθει τις τελευταίες ημέρες. «Η τελευταία εβδομάδα τον Μάιο ήταν πιο δύσκολη σε σύγκριση με τις προηγούμενες του μήνα, με καθημερινές εκροές ύψους 200 – 300 εκατ. ευρώ» δήλωσε στο πρακτορείο ένας ανώτατος Έλληνας τραπεζίτης.