A- A+
Εμπορική Τράπεζα: Παρουσίαση του εκδοτικού της έργου σε έκθεση
Το μακροχρόνιο εκδοτικό της έργο θα παρουσιάσει η Εμπορική Τράπεζα από τις 5 έως τις 8 Μαΐου στην 8η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για τη διάδοση του βιβλίου.

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η Εμπορική Τράπεζα είναι το πρώτο πιστωτικό ίδρυμα της Ελλάδας που από το 1957 περιέλαβε στους στόχους του τη μελέτη και προβολή της πολιτισμικής μας κληρονομιάς.

Στο πλαίσιο αυτό, το εκδοτικό της έργο αριθμεί μέχρι σήμερα περισσότερες από 50 δίγλωσσες (και αρκετές τρίγλωσσες) πλούσια εικονογραφημένες εκδόσεις ιστορικού, επιστημονικού και καλλιτεχνικού περιεχομένου, σε συνεργασία με καταξιωμένους εκπροσώπους των γραμμάτων και των τεχνών.

Η θεματολογία των εκδόσεων της Εμπορικής Τράπεζας καλύπτει ποικίλες εκφάνσεις του ελληνικού πολιτισμού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Ιδιαίτερη θέση μεταξύ των εκδόσεων κατέχουν αυτές που πραγματεύονται την τέχνη της νεώτερης Ελλάδας, την ιστορία, την αρχιτεκτονική και το φυσικό περιβάλλον πόλεων και περιοχών, καθώς και εκδόσεις που είναι αφιερωμένες στο έργο καταξιωμένων Ελλήνων καλλιτεχνών του 20ού αιώνα.

Αξιοσημείωτη είναι και η πιο πρόσφατη έκδοση της Εμπορικής Τράπεζας, μια μοναδική στο είδος της επιστημονική μελέτη του εθνομουσικολόγου Λάμπρου Λιάβα με θέμα «Το ελληνικό τραγούδι από το 1821 έως τη δεκαετία του 1950», που κυκλοφόρησε το 2010 και απέσπασε εξαιρετικά σχόλια από κοινό και κριτικούς βιβλίων.

Οι επισκέπτες του περιπτέρου της Εμπορικής Τράπεζας στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν, εκτός από τις εκδόσεις της, και το έργο του Ιστορικού της Αρχείου, θυγατρικού οργανισμού μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που έχει ως αποστολή του τη διάσωση, διαφύλαξη, έρευνα και μελέτη αρχειακών και ιστορικών τεκμηρίων από την ίδρυση της Εμπορικής Τράπεζας το 1907 μέχρι σήμερα.

Διοργανωτές της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης είναι το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοπωλών και η HELEXPO.