A- A+
Η Ελλάδα Καινοτομεί!: Πέρασαν στη β΄ φάση 20 υποψήφιοι - Οι ιδέες
Στην επόμενη φάση προκρίθηκαν 20 συμμετέχοντες στον τρίτο διαγωνισμό Εφαρμοσμένης Έρευνας & Καινοτομίας «Η Ελλάδα Καινοτομεί!».

Όπως ανακοινώθηκε, ολοκληρώθηκε η διαδικασία της γραπτής αξιολόγησης των προτάσεων που υπoβλήθηκαν στην Α’ Φάση του 3ου Διαγωνισμού Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας «Η Ελλάδα Καινοτομεί!», που συνδιοργανώνουν ο ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών και η Eurobank.

Τα αποτελέσματα

Από τις 208 προτάσεις που κατατέθηκαν στον 3ο Διαγωνισμό, οι 161 πληρούσαν τις τυπικές προϋποθέσεις της Προκήρυξης και αξιολογήθηκαν από 89 αξιολογητές.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η ισχυρή περιφερειακή διάσταση (50%) που διαπιστώθηκε στην κατανομή των υποψηφιοτήτων, επιβεβαιώνει ότι και η ελληνική περιφέρεια πρωτοπορεί, ερευνά και καινοτομεί.

Το 42% των προτάσεων υποβλήθηκε από εκπροσώπους επιχειρήσεων, το 35% από εκπροσώπους ερευνητικών ιδρυμάτων ή ερευνητικών ομάδων και το 23% από μεμονωμένους ερευνητές

Οι προτάσεις

Οι προτάσεις που αξιολογήθηκαν είναι προϊόντα και υπηρεσίες εφαρμοσμένης έρευνας και καινοτομίας, ώριμα για παραγωγική υλοποίηση, συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινής ζωής, ενώ από επιχειρηματική σκοπιά προωθούν και ενισχύουν την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας.

Συγκεκριμένα, οι υποψήφιες προτάσεις του 3ου διαγωνισμού καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών στους τομείς: τεχνολογιών περιβάλλοντος/ΑΠΕ, ιατρικής, τεχνολογίας ελέγχου τροφίμων, κατεργασίας μετάλλων, laser, κατασκευής οργάνων, τεχνολογίες υλικών κ.α.

Οι υποψηφιότητες που προκρίθηκαν είναι σαφής απόδειξη τόσο του υψηλού επίπεδου των Ελλήνων ερευνητών όσο και της διαρκούς και επίμονης αναζήτησής τους για τρόπους διασύνδεσής τους με τον επιχειρηματικό κόσμο και την παραγωγική υλοποίηση των ιδεών τους.

Η επόμενη φάση

Με την ανακοίνωση των προκριθέντων, ο 3ος Διαγωνισμός «Η Ελλάδα Καινοτομεί!» περνάει στο επόμενο στάδιο που περιλαμβάνει μια σειρά παρουσιάσεων, εκδηλώσεων και εκθέσεων που θα διοργανώσουν ο ΣΕΒ και η Eurobank με στόχο την προβολή των υποψηφιοτήτων στο ευρύ κοινό και στον επιχειρηματικό κόσμο.

Ο 3ος Διαγωνισμός Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας «Η Ελλάδα Καινοτομεί!» θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2015 με τη διαδικασία της ανοιχτής, στο κοινό, προφορικής αξιολόγησης -που συμμετέχει στο 25% της τελικής βαθμολογίας- και την πανηγυρική τελετή βράβευσης στην Αθήνα (Ιούλιος 2015), με την παρουσία εκπροσώπων της πολιτείας και της ακαδημαϊκής, ερευνητικής και επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας.

Επιπλέον, η Eurobank μέσω του προγράμματος νεανικής καινοτόμου επιχειρηματικότητας egg-enter•grow•go, απεύθυνε πρόσκληση σε όλους τους διακριθέντες του 1ου, 2ου και 3ου Διαγωνισμού «Η Ελλάδα Καινοτομεί!» να υποβάλουν – εφόσον ενδιαφέρονται και πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης- το επιχειρηματικό τους σχέδιο.

Με τον τρόπο αυτό, οι διακριθέντες μπορούν να συμμετέχουν στο πλέον αναγνωρισμένο πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Corallia.

Πληροφορίες

Για τα νεότερα αλλά και για όλες τις εξελίξεις στον 3ο Διαγωνισμό Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας «Η Ελλάδα Καινοτομεί!», μείνετε συντονισμένοι: