A- A+
Το ΤΤ στηρίζει το «Γύρο της Αθήνας» που θα διεξαχθεί στις 15/5
Συνέντευξη τύπου για τον «28ο Γύρο Αθήνας», πραγματοποιήθηκε στις 28 Απριλίου 2011 στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών. Πρόκειται για τη μαζικότερη αθλητική διοργάνωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έχει εξελιχθεί σε θεσμό για την πρωτεύουσα.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, η Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης κ. Παναγιώτα Ψαράκη, ο Πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κ. Κλέων Παπαδόπουλος και η Υπεύθυνη Marketing & Επικοινωνίας των Special Olympics κ. Αλεξάνδρα Οικονομίδου.

Ο «28ος Γύρος Αθήνας», θα διεξαχθεί την Κυριακή 15 Μαΐου 2011 και ώρα 10:00 π.μ. με σημείο εκκίνησης των αθλητριών και αθλητών το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Ο φετινός Γύρος Αθήνας είναι αφιερωμένος στους «Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics, Αθήνα 2011» επιδιώκοντας να διαδώσει το μήνυμα της συμμετοχής, της συναδέλφωσης, της κοινωνικής αλληλεγγύης και της αποδοχής των ατόμων με ειδικές ικανότητες που θα συμμετάσχουν.

Η συνέντευξη τύπου

Φωτογραφία από τη συνέντευξη τύπουΟ Καμίνης δήλωσε σχετικά : «Για μας, ο φετινός «Γύρος της Αθήνας» είναι η συμβολική αφετηρία της προσπάθειάς μας για να επιτύχουμε, και στη δική μας πόλη, αυτό που σε άλλες αποτελεί από χρόνια σταθερό στοιχείο της καθημερινότητάς τους: Τη συστηματική αθλητική δραστηριότητα του πληθυσμού.

Έχουμε αναλάβει τη δέσμευση να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να γίνει η Αθήνα μια πόλη προσβάσιμη στα άτομα με αναπηρία, φιλόξενη για όσους, έστω και προσωρινά, αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, φιλική για όλους τους κατοίκους της.»

Η κυρία Ψαράκη τόνισε : «Ο συγκεκριμένος θεσμός του «Γύρου της Αθήνας» δεν αντιπαραθέτει απλά τη διαφορά μεταξύ του επαγγελματικού πρωταθλητισμού και του ερασιτεχνικού αθλητισμού, αλλά αφήνει όλα τα περιθώρια για να γίνει συνείδηση στο σύνολο των πολιτών της πόλης μας, ότι έχουν δικαίωμα στην άθληση, ότι μπορεί να αποτελέσει ένα υγιεινό και ευχάριστο ταυτόχρονα διάλειμμα στα τόσα προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζουμε.»

Ο κ. Παπαδόπουλος σε δήλωσή του για τη στήριξη του «28ου Γύρου Αθήνας» υποστήριξε τα εξής : «Χαίρομαι που στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο συμμετέχουμε σε άλλη μια αξιόλογη ενέργεια, που προωθείται από δραστήριους φορείς και προωθεί υψηλούς σκοπούς : όχι μόνο την ανάπτυξη του αθλητισμού, του πολιτισμού, αλλά και ηθικών αξιών, όπως η συναδέλφωση και η αλληλεγγύη. Ειδικά φέτος που ο «Γύρος της Αθήνας» είναι αφιερωμένος στους Special Olympics, διεκδικούμε όλοι μας, για τα παιδιά αυτά, το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και στη συμμετοχή. Για μια καλύτερη ζωή σε μια όμορφη πόλη.»

Η κυρία Οικονομίδου σημείωσε: «Είναι τιμή για μας που ο «28ος Γύρος της Αθήνας» είναι αφιερωμένος στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011. Ο Δήμος της Αθήνας στάθηκε εξ΄ αρχής αρωγός και συμπαραστάτης στην προσπάθειά μας να διοργανώσουμε με επιτυχία τους Αγώνες και να διαδώσουμε σε όλους τους πολίτες τις αξίες του σεβασμού στη διαφορετικότητα, της ισότητας των ευκαιριών και της κοινωνική ένταξης».

Κατά τη λήξη της εκδήλωσης, ο κ. Καμίνης και η κυρία Ψαράκη βράβευσαν τον εθελοντή κ. Γεώργιο Μπιστόλα, για την ενεργή συμμετοχή του στο Γύρο της Αθήνας.