A- A+
Με ράλι +4,37% υποδέχθηκε το ΧΑ την καρατόμηση του Γιάν(ν)η - Οι τράπεζες +40% σε 4 μέρες
Με ράλι ...ανακούφισης υποδέχθηκε το ελληνικό χρηματιστήριο την απόφαση του Πρωθυπουργού να αλλάξει τη διαπραγματευτική ομάδα με τους εταίρους, αποκλείοντας τον Γιάν(ν)η.

Πλέον, το πάνω χέρι στις συνομιλίες με τους Ευρωπαίους θα έχει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, μετά τον αποκλεισμό του υπουργού Οικονομικών από τη διαπραγματευτική ομάδα.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια του τελευταίου Eurogroup κατά τη διάρκεια του οποίου ο κ. Βαρουφάκης δέχθηκε δριμεία κριτική από τους ομολόγους του για τον τρόπο που χειρίζεται τα θέματα.

Βλέπουν συμφωνία

Η αποχώρηση Βαρουφάκη, σε συνδυασμό με δημοσίευμα της γερμανικής Bild για κρυφή ατζέντα Τσίπρα, που προβλέπει την προώθηση μεταρρυθμίσεων που δεν περιλαμβάνονται στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, πυροδότησε το αγοραστικό ενδιαφέρον στην εγχώρια αγορά.

Οι επενδυτές εκτιμούν πως θα υπάρξει σύντομα συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, η οποία θα ανοίξει το δρόμο για την εκταμίευση των χρωστούμενων προς την Ελλάδα δόσεων που είναι απαραίτητες για να αποφευχθεί η χρεοκοπία.

Ο γενικός δείκτης κατέγραψε άνοδο για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση, σημειώνοντας ημερήσια κέρδη της τάξης του 4,37%.

Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 9,34%, αυξάνοντας τα κέρδη από την περασμένη Τετάρτη στα επίπεδα του 40%.