A- A+
Καταναλωτικά έως €20.000 χαρίζει η Τράπεζα Πειραιώς
Πρωτοβουλία για την ανακούφιση των οφειλετών-πελατών της που διαθέτουν πλέον πολύ χαμηλό εισόδημα εξαιτίας της κρίσης, ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς.

Η διοίκηση του ομίλου αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα σε πρόγραμμα διαγραφής ή προνομιακής ρύθμισης των οφειλών των οικονομικά αδύναμων πελατών της, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Συγκεκριμένα:

1. Καταναλωτικά δάνεια. Διαγράφει το 100% των συνολικών οφειλών μέχρι 20.000 ευρώ, για όλα τα Καταναλωτικά Δάνεια και τις Πιστωτικές Κάρτες.

Οι πελάτες της τράπεζας που πληρούν τα κριτήρια θα παύσουν να έχουν οποιαδήποτε οφειλή από προϊόντα καταναλωτικής πίστης, εφόσον αυτή δεν υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ.

2. Στεγαστικά δάνεια. «Παγώνει» τα δάνεια και διαγράφει τους τόκους για όσο διάστημα οι δικαιούχοι υπάγονται στις διατάξεις του Νόμου 4320/2015.

Οι δανειολήπτες δε θα πληρώνουν δόση για το διάστημα που εντάσονται στο νόμο και δε θα χρεώνονται με τόκους.

Ωστόσο, θα υπάρχει ετήσιος επανέλεγχος των οικονομικών τους στοιχείων για να διαπιστωθεί εάν παραμένουν σε αδυναμία πληρωμής των δόσεών τους.

Οι δικαιούχοι

Στο πρόγραμμα αυτό της Τράπεζας Πειραιώς εντάσσονται οι δικαιούχοι του Νόμου 4320/2015, όσοι δηλαδή πληρούν τα σχετικά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για την ένταξή τους στο Νόμο.

Ειδικότερα, πρέπει να πληρούνται σωρευτικά όλα τα παρακάτω κριτήρια:

- Εισόδημα

Το εισόδημα του δικαιούχου των παροχών δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 2.400 ευρώ ετησίως για μεμονωμένα άτομα, ή τα 3.600 ευρώ για ζευγάρι.

Το ποσό αυτό προσαυξάνεται κατά 1.200 ευρώ για κάθε ενήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας και 600 ευρώ ετησίως για κάθε ανήλικο εξαρτώμενο μέλος, μέχρι το ποσό των 6.000 ευρώ.

Ως πραγματικό εισόδημα του ατόμου ή της οικογένειας νοείται το συνολικό καθαρό εισόδημα (του 2013) όλων των κατηγοριών που προκύπτει αφού αφαιρεθούν όλοι οι φόροι, εισφορές για κοινωνική ασφάλιση κ.ά.

Σημειώνεται πως στο συνολικό καθαρό εισόδημα συμπεριλαμβάνεται και το σύνολο των επιδομάτων και άλλων ενισχύσεων. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το ότι δεν περιλαμβάνονται τα τεκμήρια, οι διατροφές που καταβάλλονται στο ανήλικο τέκνο ούτε και το εξωιδρυματικό επίδομα ή προνοιακά επιδόματα αναπηρίας που χορηγούνται από το κράτος.

- Περιουσία

Ακίνητη περιουσία: Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας του δικαιούχου δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 90.000 ευρώ κατ' άτομο, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο και κατά 10.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο ανήλικο, με ανώτατο όριο τα 200.000 ευρώ.

Καταθέσεις: Το συνολικό ύψος των καταθέσεων του ατόμου ή του συνόλου των μελών της οικογένειας σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας και του εξωτερικού δεν πρεπει να υπερβαίνει για το οικονομικό έτος 2014 (χρήση 2013) το διπλάσιο του ορίου εισοδήματος.

Πληροφορίες

Πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους θα δίδονται και από τα 803 καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς στην Ελλάδα και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.piraeusbank.gr.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η παρέμβαση αυτή για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, αντανακλά τη γενικότερη κινητοποίηση της Τράπεζας για την κάλυψη των αναγκών της οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας, μέσα στις μεταβαλλόμενες συνθήκες της κρίσης, σηματοδοτώντας την προσπάθεια όλων μας για μια νέα αρχή.