A- A+
Spiegel: Πότε θα τραβήξει η ΕΚΤ την πρίζα από τις ελληνικές τράπεζες
Οι συσχετισμοί δυνάμεων στη Σύνοδο Κορυφής αποτελούν το σημαντικότερο κριτήριο του διοικητή της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι για τη συνέχιση χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών.

Σύμφωνα δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, «η ΕΚΤ θα σταματήσει να στηρίζει την Αθήνα μόνο όταν ο Ντράγκι, θα μπορεί να είναι βέβαιος ότι στον κύκλο των αρχηγών των κρατών-μελών της ΕΕ έχει διαμορφωθεί πλειοψηφία υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Τούτο επισημαίνουν πηγές από τις Βρυξέλλες, σημειώνοντας ωστόσο πως σε αυτό το ενδεχόμενο εμφανίζεται αντίθετος ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Η τακτική Γιούνκερ

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Γιούνκερ θέλει στη Σύνοδο Κορυφής να επιτευχθεί οπωσδήποτε κάποια πρόοδος σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι το ελληνικό θέμα δεν περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη.

«Ο έξυπνος τακτικιστής Γιουνκέρ δεν σκέφτεται όμως μόνο τους φτωχούς Έλληνες, αλλά φυσικά και την δική του εξουσία. Η διαμάχη για την Αθήνα του φαίνεται ως ιδανικό πλαίσιο για το πιο φιλόδοξο σχέδιό του - να ξαναπάρει από τα κράτη-μέλη λίγη από εκείνη την εξουσία που πήραν κατά την ευρωκρίση», αναφέρει το Spiegel.

Tην περασμένη Παρασκευή δόθηκε στον επικεφαλής της Κομισιόν εκ νέου η μεγάλη ευρωπαϊκή σκηνή, καθώς υποδέχθηκε τον κ. Τσίπρα.

«Η διάλυση δεν αποτελεί επιλογή, δήλωσε με στόμφο σε μια σύντομη συνέντευξη Τύπου με τον Τσίπρα», αναφέρεται στο δημοσίευμα.