A- A+
«Χέρι» σε θυρίδες και καταθέσεις στο εξωτερικό θέλει να βάλει η κυβέρνηση
Τη βούλησή του να φορολογήσει αδήλωτες καταθέσεις που βρίσκονται σε τραπεζικές θυρίδες και σε λογαριασμούς στο εξωτερικό, εξέφρασε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ Δ. Μάρδας.

Όπως είπε μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, «έχουμε αρκετές πόρτες για να βρούμε τα λεφτά».

Τόνισε πως τα χρήματα θα βρεθούν από την πάταξη του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής αλλά και από καταθέσεις που έχουν βγει παράνομα στο εξωτερικό.

Πρόσθεσε ακόμα ότι χρήματα θα βρεθούν και από το μαύρο χρήμα που βρίσκεται στις θυρίδες.

Σύμφωνα με τον κ. Μάρδα στην Τράπεζα της Ελλάδας υπάρχουν χρήματα από φορείς του δημοσίου που μπορεί να χρησιμοποιηθούν αλλά και από ομόλογα και τόνισε πως τα χρήματα αυτά είχαν χρησιμοποιηθεί και από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Το «μαύρο» χρήμα

Μιλώντας στο Star, δήλωσε πως σόχος της κυβέρνησης, είναι στο πλαίσιο της φορολογικής δικαιοσύνης, να εφαρμόσει την νομοθεσία για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

«Να δώσουν οι πολίτες τους φόρους, να αισθάνονται και αυτοί άνετα, να μαζέψουμε και εμείς χρήματα» πρόσθεσε ο κ. Μάρδας, ξεκαθαρίζοντας ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν προτίθεται να δεσμεύσει θυρίδες.

«Δεν θα ανοίξουμε θυρίδες» εξήγησε και πρόσθεσε πως το υπουργείο επεξεργάζεται και σχετική ρύθμιση, ώστε να μπουν χρήματα στα δημόσια ταμεία.

Όπως άφησε να εννοηθεί ο κ. Μάρδας, το κράτος θα ζητήσει από όσους έχουν μαύρο χρήμα, να το δηλώσουν.

Τόνισε πως κάποιος «θα το κάνει γιατί θέλει να απαλλαγεί από αυτό το άγχος και γιατί θέλει να επενδύσει τα χρήματα του».