A- A+
Σκέψεις για επιβολή εισφοράς 1‰ στις τραπεζικές συναλλαγές
Το ενδεχόμενο επιβολής έκτακτης εισφοράς στις τραπεζικές συναλλαγές για τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού εξετάζει η κυβέρνηση.

Τούτο επεσήμανε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "Αθήνα 984" ο οικονομικός σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόδωρος Παρασκευόπουλος, υπογραμμίζοντας την ανάγκη επιστροφής στα ασφαλιστικά ταμεία μέρους των χρημάτων που χάθηκαν από το PSI.

Νέοι συντελεστές

Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι φορολογικοί συντελεστές θα έχουν πολλές κλίμακες» τόνισε, προσθέτοντας πως στα ακίνητα δεν θα υπoβληθεί φόρος επί των υφιστάμενων αντικειμενικών, θα αλλάξουν οι αντικειμενικές.

Ο κ. Παρασκευόπουλος επεσήμανε επίσης πως «η εισπραξιμότητα του ΦΠΑ στην Ελλάδα είναι περίπου στο 60%, ο μέσος όρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο 80%, δε λέω να φτάσουμε το 90% και που έχουν οι Σουηδοί αλλά το 70%, όπως ήταν πριν από την κρίση».

Eρωθείς αν ισχύει αυτό που έχει ακουστεί το ένα τοις χιλοίς ποσοστό σε τραπεζικές συναλλαγές, απάντησε: «Θα το δούμε αυτό. (...) Μπορούν να βρεθούν έσοδα από τις δημόσιες παραγγελίες, με παρακρατήσεις με εισφορές».