A- A+
Στο «παρά 5» απετράπη οικονομική επίθεση σε βάρος της Ελλάδας την Κυριακή το βράδυ
Την τελευταία στιγμή απετράπη οργανωμένη επίθεση των αγορών κατά της Ελλάδας την Κυριακή το βράδυ, σύμφωνα με διπλωματική πηγή που μίλησε στο Mega.

Η αποκάλυψη αυτή έγινε στο περιθώριο της συνάντησης του Γιάννη Βαρουφάκη με το Βρετανό ομόλογό του George Osborne στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με την πηγή, την Κυριακή το πρωί υπήρξε μεγάλη ένταση στην Ευρώπη. Μόνο τυχαία δεν ήταν η διαρροή για έκτακτο Eurogroup μέσα στην εβδομάδα πριν τη συνεδρίαση του δ.σ. της ΕΚΤ.

Το «εχθρικό μπλοκ του Eurogroup», είπε, ετοίμαζε μία επικίνδυνη επίθεση την οποία απέτρεψαν οι Γαλλία και οι ΗΠΑ, με τις δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Οικονομικών και του προέδρου των ΗΠΑ, γεγονός που αποτυπώθηκε και στην ανοδική αντίδραση των αγορών τη Δευτέρα.

Φόβος για bankrun

Τραπεζικά στελέχη σημειώνουν πως μετά την on air ρήξη μεταξύ του κ. Βαρουφάκη και του προέδρου του Eurogroup στην Αθήνα την Παρασκευή το απόγευμα υπήρχε φόβος για νέο κύκλο διαρροών στις τράπεζες.

«Ένα έκτακτο Eurogroup από το οποίο συνήθως αυτός που καλείται για ...εξηγήσεις μόνο κερδισμένος δε βγαίνει, θα λειτουργούσε καταλυτικά στην ήδη εύθραυστη ψυχολογία των καταθετών» τονίζουν οι ίδιοι κύκλοι.

Και προσθέτουν πως πραγματικά την τελευταία στιγμή απετράπη ένα bank run στην Ελλάδα, το οποίο όπως λένε «μύριζε» στην ατμόσφαιρα από την Παρασκευή το βράδυ.