A- A+
Στήριξε την «Ωρα της Γης» η Millennium bank – Τι πέτυχε η τράπεζα
Η Millennium bank, για τρίτη συνεχή χρονιά, συμμετείχε ενεργά στην παγκόσμια πρωτοβουλία της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF «Η Ώρα της Γης», με στόχο την καταπολέμηση των κλιματικών αλλαγών του πλανήτη λόγω υπερθέρμανσης.

Η Millennium bank έσβησε το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Μαρτίου όλα τα φώτα και τις φωτεινές επιγραφές των Κεντρικών Κτιρίων της. Παράλληλα, η Τράπεζα δημιούργησε την ειδική ιστοσελίδα www.wwf.gr/earthhour/millenniumbank, στην οποία καλούσε, όλη τη προηγούμενη εβδομάδα, προσωπικό, πελάτες και φίλους να δηλώσουν συμμετοχή στη σημαντική αυτή ενέργεια.

Η Millennium bank ήταν η 3η εταιρεία στην Ελλάδα, με 1563 συμμετοχές στην ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της WWF Hellas. Η Millennium bank πραγματοποίησε αυτή την ενέργεια στο πλαίσιο της στρατηγικής της για ενεργή συμμετοχή στα κοινωνικά δρώμενα, αλλά και της δέσμευσής της να προάγει την αειφόρο ανάπτυξη, αναγνωρίζοντας τη σημασία της για τις επόμενες γενεές.

Στο πλαίσιο αυτό, η Τράπεζα πραγματοποιεί ήδη από το 2007 ετήσιο απολογισμό αειφορίας (sustainability reporting), εφαρμόζοντας ενδεδειγμένες και πιστοποιημένες πολιτικές και συστήματα (ανακύκλωση, εξοικονόμηση ενέργειας κλπ), σύμφωνα με τα αυστηρά κριτήρια του διεθνούς οργανισμού Global Reporting Initiative (GRI).