A- A+
«Χαράτσι» στις τραπεζικές συναλλαγές σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ για να καλύψει άλλες «τρύπες»
Χαράτσι υπέρ των συντάξεων σε όλες τις τραπεζικές συναλλαγές, καταθετών και δανειοληπτών, περιλαμβάνει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό.

Το θέμα αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος». Ερωτηθείς σχετικά από την εφημερίδα ο καθηγητής και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Ρομπόλης, είπε ότι η εισφορά στις συναλλαγές των πολιτών με τις τράπεζες υπάρχει στο πρόγραμμα.

Ωστόσο, πρόσθεσε πως δεν έχει ακόμη αποφασιστεί πώς θα εφαρμοστεί και αν το μέτρο θα έχει το χαρακτήρα μιας ποσοστιαίας εισφοράς (π.χ. 0,1% ή 0,2% ή 0,5% ή 0,10%) επί της αξίας της κάθε συναλλαγής, ή αν θα έχει τη μορφή μιας πάγιας εισφοράς σε ποσό.

Το πρόγραμμα για συντάξεις

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται σχέδιο για σαρωτικές ενοποιήσεις Ταμείων σε 3 φορείς, μισθωτών, αγροτών και ελευθέρων επαγγελματιών, καθώς και άλλα τρία εισπρακτικά μέτρα άμεσης απόδοσης για τα άδεια Ταμεία που είναι:

- η ακύρωση της μείωσης των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών

- η κατάργηση των κινήτρων που έχουν στόχο την τόνωση της απασχόλησης και ισχύουν για τις επιχειρήσεις των παραμεθόριων περιοχών με τη μορφή της μείωσης ή και της απαλλαγής από την καταβολή εισφορών

- η επιβολή φόρου για κάθε συμμετοχή στα τυχερά παιχνίδια, δηλαδή στα λαχεία, στο ΠΡΟΠΟ, στο Λόττο

Ουσιαστικά, όπως σχολιάζει το δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», η υπόσχεση του ΣΥΡΙΖΑ για τη 13η σύνταξη στην ουσία θα χρηματοδοτηθεί με «χαράτσι» στις τραπεζικές συναλλαγές.