A- A+
Εισιτήριο για το μετρό από το κινητό με χρέωση κάρτας
Τη δυνατότητα να αποκτήσουν μέσω του «έξυπνου» κινητού τους με την κάρτα τους το εισιτήριο για τη διαδρομή τους με το μετρό, το λεωφορείο ή το τραμ, δίνει στους επιβάτες η Mastercard.

Η MasterCard ανακοίνωσε τη διεθνή συνεργασία της με τη Masabi - τον παγκόσμιο ηγέτη στο mobile ticketing για μετακινήσεις - που θα απελευθερώσει τους καθημερινούς επιβάτες και τους επισκέπτες από την αναζήτηση μετρητών για την έκδοση εισιτηρίων στο μετρό ή τα λεωφορεία.

Πώς λειτουργεί

Συνδυάζοντας την τεχνολογία πληρωμών της MasterCard με την πλατφόρμα mobile ticketing της Masabi, JustRide, οι καταναλωτές μπορούν πλέον να απολαμβάνουν πιο γρήγορες και άνετες μετακινήσεις.

Η πρώτη πόλη που θα επωφεληθεί από τη συνεργασία αυτή είναι η Αθήνα, όπου το ιστορικό σύστημα αποκλειστικής χρήσης μετρητών θα ενισχυθεί με αυτή την καινοτόμο λύση mobile ticketing για την έκδοση εισιτηρίων.

Χρησιμοποιώντας το ολοκληρωμένο σύστημα JustRide της Masabi, 1 εκατομμύριο επιβάτες καθημερινά μπορούν να αγοράσουν και να επιδείξουν τα εισιτήριά τους για άμεση και μελλοντική χρήση στα smartphone τους, κερδίζοντας χρόνο.

Η διαδικασία αγοράς

Ο επιβάτης πρέπει αρχικά να κατεβάσει την εφαρμογή στο κινητό. Στη συνέχει αγοράζει με χρέωση της κάρτας του, Visa ή Mastercard.

Δύο λεπτά πριν εισέλθει στο σταθμό του μετρό ή όταν περιμένει στη στάση το λεωφορείο, ενεργοποιεί από την ίδια εφαρμογή το εισιτήριο.

Το εισιτήριο ενεργοποιείται μετά από δύο λεπτά. Με τον τρόπο αυτό ελαχιστοποιείται η πιθανότητα ο επιβάτης να σπεύσει προς ενεργοποίηση το εισιτήριό του μόλις αντιληφθεί ότι επίκεται έλεγχος από τον ελεγκτη.

Σημειώνεται ότι το εισιτήριο μπορεί να αγοραστεί και να ενεργοποιηθεί οποτεδήποτε, ενώ μπορεί με μία πληρωμή να γίνει η αγορά πολλών εισιτηρίων, πχ. εάν πρόκειται για παρέα.

Η εφαρμογή

Η εφαρμογή TfA tickets είναι διαθέσιμη για φορητές συσκευές (κινητά τηλέφωνα και tablets) με λειτουργικό σύστημα Android ή iOS.

Για λειτουργικό Android αναζητήστε την εφαρμογή στο GooglePlay. Στο πεδίο αναζήτησης εισάγετε TfA tickets ή εισιτήρια ΟΑΣΑ

Για λειτουργικό iOS της Apple αναζητήστε την εφαρμογή AppStore. Στο πεδίο αναζήτησης εισάγετε TfA tickets ή Συγκοινωνίες Αθηνών

Ακολούθως εγκαταστήστε την εφαρμογή TfA tickets.