A- A+
Δωρεάν σύνδεση στο internet ή tablet για τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος
Δωρεάν σύνδεση στο διαδίκτυο και tablet ή φορητό υπολογιστή για τους 290.000 δικαιούχους πολίτες του κοινωνικού μερίσματος θα δοθούν μέσω της δράσης Ψηφιακή Αλληλεγγύη.

Η εξαργύρωση του κουπονιού για την απόκτηση της σύνδεσης στο internet, του tablet ή του φορητού υπολογιστή θα μπορεί να γίνει από τις 4 Φεβρουαρίου.

Οι δικαιούχοι

Η δράση αφορά τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος των οκτώ περιφερειών που καλύπτει το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση», δηλαδή Ανατολική Μακεδονία - Θράκη, Θεσσαλία, Ήπειρο, Δυτική Ελλάδα, Ιόνιους Νήσους, Πελοπόννησο, Βόρειο Αιγαίο και Κρήτη.

Οι πολίτες που είναι δικαιούχοι του κουπονιού ψηφιακής αλληλεγγύης θα μπορούν να το εκτυπώσουν από το site www.e-inclusion.gr.

Στη συνέχεια να επισκεφθούν ένα από τα εγκεκριμένα καταστήματα και να αποκτήσουν:

- Επιδότηση 12 ευρώ τον μήνα στη συνδρομή ευρυζωνικής σύνδεσης (κινητή ή σταθερή), ηλεκτρονικό υπολογιστή τύπου tablet ή φορητό υπολογιστή τύπου netbook ή laptop (αξίας μέχρι 230 ευρώ).

- Υπηρεσίες υποστήριξης – κατάρτισης σε χρήση ΤΠΕ κατ' οίκον, όπως πρόσβαση σε email, internet, e-gov υπηρεσίες κ.λπ.

Οι προθεσμίας εγγραφής των συνεργαζόμενων καταστημάτων και η υποβολή των προσφορών τους στο πρόγραμμα Ψηφιακή Σύγκλιση έχουν οριστεί για τις 14 και τις 28 Ιανουαρίου αντίστοιχα.