A- A+
«Ξηλώθηκαν» οι ταμπέλες της Citi την Πρωτοχρονιά - Με σήμα της Alpha Bank όλο το δίκτυο
Ενιαία σήμανση έχουν από την Πρωτοχρονιά τα καταστήματα του πρώην δικτύου της Citi στην Ελλάδα, που το περασμένο καλοκαίρι εξαγοράστηκε από την Alpha Bank.

Συγκεκριμένα, από την 31.12.2014 τα καταστήματα και τα ΑΤΜ του πρώην Δικτύου της Citi άλλαξαν και φέρουν τη σήμανση Alpha Bank. Ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι επήλθε η λειτουργική ενοποίησή τους με το λοιπό όμιλο.

Τα Καταστήματα Alpha Bank (πρώην Δικτύου Citi) φέρουν παράλληλα την ειδική σήμανση «Το Κατάστημα εξυπηρετεί αποκλειστικά Πελάτες του πρώην Δικτύου της Citi», προκειμένου να ενημερώνονται οι πελάτες για το αν μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Πώς γίνονται συναλλαγές

Η Alpha Bank τονίζει πως εργάζεται με ταχύ ρυθμό προκειμένου να ολοκληρώσει το συντομότερο δυνατόν, εντός του 2015, το έργο της λειτουργικής ενοποιήσεως για την ομαλή μετάπτωση της τραπεζικής σχέσεως των πελατών της που προέρχονται από τη Citi στα μηχανογραφικά συστήματα της Alpha Bank.

Έως τότε έχει διασφαλίσει διασφαλίσει την απρόσκοπτη συνέχιση της εξυπηρετήσεως των Πελατών της από τα ίδια Καταστήματα, στα οποία εξυπηρετούνταν έως σήμερα.

Μόλις ολοκληρωθεί η λειτουργική ενοποίηση, οι Πελάτες, συμπεριλαμβανομένων και των Πελατών που προέρχονται από τη Citi, θα εξυπηρετούνται από όλα ανεξαιρέτως τα Καταστήματα του διευρυμένου Δικτύου της Alpha Bank.

Τα οφέλη για πελάτες

Η ολοκλήρωση της λειτουργικής ενοποιήσεως των συστημάτων εντός των προσεχών μηνών θα επιτρέψει την εξυπηρέτηση των Πελατών από όλα ανεξαιρέτως τα Καταστήματα του Δικτύου.

Παράλληλα, η Τράπεζα, ενισχύοντας το ευρύ φάσμα των χρηματοοικονομικών προϊόντων και υπηρεσιών που ήδη παρέχει στην ελληνική αγορά, δίδει ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στην προσφορά καινοτόμων προϊόντων και υψηλού επιπέδου υπηρεσιών προς τους Πελάτες της.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεσθε στην Υπηρεσία Τηλεφωνικής Εξυπηρετήσεως Alpha Bank: 801 11 326 0000 (από σταθερό) - 210 326 0000 (από κινητό) και στο Citiphone Banking:210 929 0000.

Η εξυπηρέτηση από το δίκτυο

Η Alpha Bank έδωσε στη δημοσιότητα ορισμένες ερωταπαντήσεις για τον τρόπο που θα εξυπηρετούνται οι πελάτες της τους επόμενους μήνες, μέχρι τη λειτουργική ενοποίηση του δικτύου της πρώην Citi.

Συγκεκριμένα:

1. Για συναλλαγές με προϊόντα και υπηρεσίες του πρώην Δικτύου Citi μπορώ να απευθυνθώ σε όλα τα Καταστήματα με σήμανση Alpha Bank;

Έως την πλήρη λειτουργική ενοποίηση, όλοι οι Πελάτες μας θα πραγματοποιούν κανονικά τις συναλλαγές τους στα ίδια Καταστήματα, από τα οποία εξυπηρετούνταν έως σήμερα.

Οι Πελάτες μας που προέρχονται από το πρώην Δίκτυο Citi συνεχίζουν να εξυπηρετούνται από:

• Τα Καταστήματα Alpha Bank (πρώην Δικτύου Citi) που φέρουν παράλληλα την ειδική σήμανση “Το Κατάστημα εξυπηρετεί αποκλειστικά Πελάτες του πρώην Δικτύου της Citi”

• Τα ΑΤΜ του Δικτύου της Τραπέζης, χωρίς καμμία χρέωση, για συναλλαγές μέσω του Συστήματος Διατραπεζικών Συναλλαγών ΔΙΑΣ (ανάληψη μετρητών, ερώτηση υπολοίπου, cash advance)

• Τα ΑΤΜ του πρώην Δικτύου Citi, για όλες συναλλαγές.

2. Ως Πελάτης της Alpha Bank, από πότε θα μπορώ πλέον να εξυπηρετούμαι και στα Καταστήματα της Τραπέζης του πρώην Δικτύου της Citi στην Ελλάδα;

Έως την πλήρη λειτουργική ενοποίηση, όλοι οι Πελάτες μας θα πραγματοποιούν κανονικά τις συναλλαγές τους στα ίδια Καταστήματα, από τα οποία εξυπηρετούνταν έως σήμερα.

Όλοι οι Πελάτες της Τραπέζης, εκτός των προερχόμενων από τη Citi, συνεχίζουν να εξυπηρετούνται από:

• Όλα τα Καταστήματα του Δικτύου της Αlpha Bank, εκτός από αυτά που φέρουν την ειδική σήμανση “Το Κατάστημα εξυπηρετεί αποκλειστικά Πελάτες του πρώην Δικτύου της Citi”

• Τα ΑΤΜ του πρώην Δικτύου Citi, χωρίς καμμία χρέωση, για συναλλαγές μέσω του Συστήματος Διατραπεζικών Συναλλαγών ΔΙΑΣ (ανάληψη μετρητών, ερώτηση υπολοίπου, cash advance)

• Τα ΑΤΜ του Δικτύου της Τραπέζης, για όλες τις συναλλαγές.

3. Είμαι συνδρομητής στο Citibank Online. Αλλάζει η ιστοσελίδα προσβάσεως; Χρειάζεται να αλλάξω τους κωδικούς προσβάσεώς μου προκειμένου να συνεχίσω να χρησιμοποιώ την υπηρεσία και να πραγματοποιώ συναλλαγές;

Έως την ολοκλήρωση της λειτουργικής ενοποιήσεως και την μετάπτωση των συστημάτων της Citi στα συστήματα της Alpha Bank, η υπηρεσία Citibank Online διατηρεί όλα τα χαρακτηριστικά της.

Η πρόσβαση στην υπηρεσία θα μπορεί να γίνει είτε μέσω της ιστοσελίδας www.alpha.gr είτε μέσω της www.citibank.gr με χρήση των κωδικών που διαθέτετε ήδη.

4. Είμαι συνδρομητής στο Alpha Web Banking. Θα μπορώ να έχω πρόσβαση σε λογαριασμούς που διατηρώ στο πρώην δίκτυο Citi στην Ελλάδα;

Μέσω του Alpha Web Banking θα μπορείτε να μεταφέρετε δωρεάν χρήματα στο λογαριασμό σας που τηρείτε στο πρώην δίκτυο Citi.

Έως την ολοκλήρωση της λειτουργικής ενοποιήσεως και μεταπτώσεως των συστημάτων της Citi στα συστήματα της Alpha Bank, η online πρόσβαση για ενημέρωση και πληρωμές μέσω των λογαριασμών που διατηρείτε στο πρώην δίκτυο Citi, θα δίδεται κανονικά μέσω του Citibank Online.

5. Είμαι συνδρομητής στο Citibank Online. Θα μπορώ να έχω πρόσβαση σε λογαριασμούς που διατηρώ στην Alpha Bank;

Μέσω του Citibank Online θα μπορείτε να μεταφέρετε δωρεάν χρήματα στο λογαριασμό σας στην Alpha Bank.

Έως την ολοκλήρωση της λειτουργικής ενοποιήσεως και μεταπτώσεως των συστημάτων της Citi στα συστήματα της Alpha Bank, η online πρόσβαση για ενημέρωση και πληρωμές μέσω των λογαριασμών που διατηρείτε στην Alpha Bank, θα δίδεται κανονικά μέσω του Alpha Web Banking.

6. Θα συνεχίσω να χρησιμοποιώ την τηλεφωνική εξυπηρέτηση CitiPhone για συναλλαγές που αφορούν προϊόντα του πρώην δικτύου Citi; Θα μπορώ να εξυπηρετούμαι και για τους λογαριασμούς που διατηρώ στην Alpha Bank;

Έως την ολοκλήρωση της λειτουργικής ενοποιήσεως και μεταπτώσεως των συστημάτων της Citi στα συστήματα της Alpha Bank, η τηλεφωνική εξυπηρέτηση μέσω του Citiphone διατηρεί όλα τα χαρακτηριστικά της.

Η τηλεφωνική εξυπηρέτηση για λογαριασμούς που τηρείτε στην Alpha Bank θα πραγματοποιείται κανονικά μέσω του Alpha Phone Banking.