A- A+
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Ιδέες καινοτομίας βραβεύει η Εθνική Τράπεζα
Ξεκινάει σε λίγες εβδομάδες ο διαγωνισμός «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία» για το 2011 που διοργανώνει η Εθνική Τράπεζα. Για το 2010 βραβεύτηκαν 10 προτάσεις με χρηματικά έπαθλα 49.000 ευρώ.

Οι όροι του νέου διαγωνισμού και η θεματολογία του θα ανακοινωθούν μέσω της σελίδας www.nbg.gr/ibank/innovation. Η Εθνική Τράπεζα θα προβεί σε μια σειρά από πρωτοβουλίες με κύρια χαρακτηριστικά την καινοτομία, τις νέες τεχνολογίες και την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Αυτές οι πρωτοβουλίες περιλαμβάνουν:

• Την καθιέρωση του ετήσιου διαγωνισμού i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία.

• Τη δημιουργία του i-bank store, ενός πρωτοποριακού για τα ελληνικά και διεθνή δεδομένα πολυχώρου ηλεκτρονικής τραπεζικής που βασίζεται εξ’ ολοκλήρου στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες i-bank.

• Τη δημιουργία της ιστοσελίδας www.deixtous.gr για τη μείωση του ψηφιακού αναλφαβητισμού.

Οι νικητές του 2010

Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τη βράβευση των ακόλουθων προτάσεων – καινοτομιών:

Σε τελετή που διοργανώθηκε την Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2011 στο Μέγαρο Μελά της Εθνικής Τράπεζας, απονεμήθηκαν τα βραβεία του διαγωνισμού «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία», παρουσία της Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κας Άννας Διαμαντοπούλου, του Ειδικού Γραμματέα Ψηφιακού Σχεδιασμού κ. Αντώνη Μαρκόπουλου, του Προέδρου της Εθνικής Τράπεζας κου Βασίλειου Ράπανου και του Διευθύνοντος Συμβούλου κου Απόστολου Ταμβακάκη, στελεχών της Τράπεζας και παραγόντων της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. • Το πρώτο χρηματικό βραβείο αξίας €20.000 απονεμήθηκε στον κ. Τσεκούρα Παναγιώτη για την πρότασή του στο τομέα των εναλλακτικών πηγών ενέργειας με τίτλο «Φωτοβολταϊκοί και θερμικοί ηλιακοί συλλέκτες Fresnel». Ο κ. Τσεκούρας είναι 27 ετών, διδακτορικός φοιτητής του ΕΜΠ.

• Το δεύτερο χρηματικό βραβείο αξίας €10.000 απονεμήθηκε στην κ. Χατζηδημήτρη Μαγδαληνή για την πρότασή της η οποία συνδυάζει τα κοινωνικά δίκτυα και τις συναλλαγές μέσω κινητού, με τίτλο «Από τα κοινωνικά δίκτυα στα δίκτυα πληρωμών».

• Το τρίτο χρηματικό βραβείο αξίας €6.000 απονεμήθηκε στον κ. Κώστα Αθανάσιο και στην κα Φιλλιπαίου Γεωργία για την πρόταση εξοικονόμησης ενέργειας με τίτλο «Συσκευή 4ΕCO2 συνεχούς αναπροσαρμογής της βέλτιστης λειτουργίας του συστήματος καύσης με δυνατότητα καταγραφής».

• Το τέταρτο χρηματικό βραβείο αξίας €4.000 απονεμήθηκε στον κ. Διαμαντίδη Αναστάσιο για την πρότασή του στον τομέα παροχής υπηρεσιών μέσω διαδικτύου με τίτλο «Προσφορά υπηρεσιών σε καταναλωτές για την εύρεση του κατάλληλου επαγγελματία και σε επαγγελματίες για άμεση προσφορά εργασίας».

Στις υπόλοιπες έξι προτάσεις που προκρίθηκαν στην τελική φάση του διαγωνισμού απονεμήθηκαν χρηματικά βραβεία αξίας €1.500. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μέσος όρος ηλικίας των συμμετεχόντων στην τρίτη φάση του διαγωνισμού ήταν τα 30 έτη, με το ένα τρίτο των συμμετεχόντων να είναι γυναίκες.