A- A+
Από τράπεζες και ΑΧΕ τα 6μηνα έντοκα έως 18/3
Έως και την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011 θα διατίθενται από τράπεζες και χρηματιστηριακές εταιρείες τα κρατικά έντοκα γραμμάτια εξάμηνης διάρκειας που εξέδωσε την περασμένη Τρίτη το ελληνικό δημόσιο.

Οι τίτλοι διατίθονταν έως και την Πέμπτη 10/3 με απόδοση 4,75% για ποσά έως 15.000 ευρώ ανά φυσικό πρόσωπο. Τα ίδια έντοκα γραμμάτια διάρκειας 6 μηνών θα προσφέρονται για απεριόριστα ποσά από τράπεζες και χρηματιστηριακές εταιρείες έως και το τέλος της εβδομάδας (18/3), αλλά σε τιμές που θα καθορίζουν αυτές.

Αυτό σημαίνει ότι η απόδοση θα διαμορφωθεί σε χαμηλότερα επίπεδα, καθώς θα πρέπει να αφαιρεθεί από αυτήν το κέρδος τραπεζών και χρηματιστηριακών. Οι αποταμιευτές μπορούν να απευθύνονται στα υποκαταστήματα των τραπεζών για περισσότερες πληροφορίες.

Σημειώνεται ότι επειδή η διακράτηση των τίτλων θα παρακολουθείται από το Σύστημα Αϋλων Τίτλων του Κεντρικού Αποθετηρίου Αξιών, απαραίτητη προϋπόθεση για την αγορά των τίτλων είναι η καταχώρηση τους σε μερίδα του Σ.Α.Τ .

Η διαδικασία ανοίγματος τέτοιας μερίδας είναι απλή και θα γίνεται μέσω των παραπάνω φορέων διάθεσης. Απαραίτητα δικαιολογητικά είναι η Αστυνομική Ταυτότητα και ο ΑΦΜ.