A- A+
Αναστολή πληρωμών για χρέος 25.000 ευρώ, άτοκα μέχρι το 2016, πέτυχε δανειολήπτης
Να αναστείλει κάθε πληρωμή μέχρι το 2016, χωρίς καμία επιβάρυνση για το χρέος του ύψους 25.431 ευρώ, πέτυχε μέσω του Ειρηνοδικείου Χανίων δανειολήπτης.

Πρόκειται για δανειολήπτη 28 χρονών, έγγαμο με δύο ανήλικα τέκνα (βρέφη και τα δύο), πρώην άνεργο και σήμερα εποχιακά εργαζόμενο ως ναυαγοσώστη , με σύζυγο άνεργο, η οποία ως εισόδημα έχει το επίδομα μητρότητος ποσού 293,04 ευρώ (150 ημέρες μητρότητας).

Το νοικοκυριό δε διαθέτει κανένα ακίνητο περιουσιακό στοιχείο. Έχει στην κατοχή του ένα ΙΧ, το οποίο βρίσκεται σε δηλωμένη ακινησία.

Δαπάνες διαβίωσης

Ο δανειολήπτης το 2014 δήλωσε 298,40 ευρώ, ενώ φιλοξενείται ο ίδιος αλλά και τα μέλη της οικογένειας του, στο σπίτι των γονιών της συζύγου του.

Οι αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης της οικογένειας, με βάση τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο Δικαστήριο, φτάνουν τα 1.200 ευρώ το μήνα.

Το Ειρηνοδικείο Χανίων, έχοντας υπόψη του, τα δικαιολογητικά που συνόδευαν την αίτηση του δανειολήπτη και όσα ειπώθηκαν και στηρίχτηκαν προφορικά τόσο από τον ίδιο όσο και από την δικηγόρο του, απέρριψε τις ενστάσεις και τις αιτιάσεις της τράπεζας.

Στο πλαίσιο αυτό αποφάσισε έως και το 2016 ο δανειολήπτης να μην πληρώνει τίποτα και η υπόθεσή του να επανεξεταστεί τότε για τυχόν βελτιωμένη αλλαγή του οικονομικού του προφίλ.