A- A+
Μειώσεις έως 15 μονάδες βάσης στα επιτόκια των προθεσμιακών από την Εθνική Τράπεζα
Σε μείωση των επιτοκίων της σε μέρος του χαρτοφυλακίου των προθεσμιακών της καταθέσεων προχώρησε η Εθνική Τράπεζα, ακολουθώντας τις αντίστοιχες κινήσεις Alpha Bank και Eurobank.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση της τράπεζας αποφάσισε τη μείωση των αποδόσεων στη 18μηνη προθεσμιακή κατάθεση «Άνοδος» έως και 15 μονάδες βάσης ανάλογα με το μήνα εκτοκισμού.

Το προϊόν προσφέρεται είτε μέσω του δικτύου της τράπεζας ή μέσω e-banking με μέση ετησιοποιημένη απόδοση 1,70% και 1,80% αντίστοιχα.

Το επιτόκιο είναι αυξανόμενο κάθε τρίμηνο, ενώ ο πελάτης έχει τη δυνατότητα κάθε μήνα να προχωρήσει σε ολική ανάληψη των κεφαλαίων του.

Κύμα μειώσεων

Η κίνηση αυτή της Εθνικής Τράπεζας έρχεται σε συνέχεια ανάλογων προσαρμογών στα επιτόκια από την πλευρά των Alpha Bank και Eurobank, νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να μεταβάλλει τα επιτόκια και στους υπόλοιπους λογαριασμούς προθεσμίας που προσφέρει.

Υπενθυμίζεται πως πρώτη άνοιξε το χορό των μειώσεων η Alpha Bank, η οποία προχώρησε σε προς τα κάτω αναπροσαρμογή των επιτοκίων της στο στο λογαριασμό προθεσμίας ετήσιας διάρκειας «Alpha Νέα Εποχή».

Οι περικοπές στα επιτόκια κινήθηκαν ανάλογα με την κλίμακα από 15 έως 20 μονάδες βάσης περίπου. Άμεσα αναμένονται μειώσεις και στα υπόλοιπα προγράμματα του χαρτοφυλακίου της.

Τι έκανε η Eurobank

Ακολούθησε η Eurobank, η οποία θέτει σε εφαρμογή νέο δελτίο επιτοκίων από τις 12 Νοεμβρίου, υλοποιώντας μειώσεις στα επιτόκια που φτάνουν έως και τις 20 μονάδες βάσεις.

Αντίστοιχες περικοπές εφαρμόστηκαν και στα προϊόντα που προσφέρει ο όμιλος μέσω του δικτύου Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Σημειώνεται ότι οι αποδόσεις στο ΤΤ είναι 5 μονάδες υψηλότερες από τις αντίστοιχες της EUROBANK.

Μείνετε συντονισμένοι με το εργαλείο αναζήτησης προϊόντων του Moneyonline.gr για την πιο αξιόπιστη σύγκριση επιτοκίων.