A- A+
Προθεσμιακές: Η Eurobank πήρε τη σκυτάλη από την Alpha Bank στις μειώσεις των επιτοκίων
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ένας νέο γύρος μειώσεων στα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων, με τις περικοπές να διαμορφώνονται στα επίπεδα των 10 - 20 μονάδων βάσης.

Πρόκειται για την πρώτη κίνηση περικοπής του κόστους των καταθέσεων μετά την επιτυχία των τεσσάρων συστημικών ομίλων στα stress tests της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Τελευταία φορά που οι τράπεζες μείωσαν μαζικά τα επιτόκια ήταν τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Το Moneyonline.gr είχε προειδοποιήσει τους καταθέτες για το επικείμενο νέο κύμα μειώσεων στους λογαριασμούς προθεσμίας με σχετική αρθρογραφία.

Οι ανοδικές τάσεις που εμφανίζουν τα υπόλοιπα των καταθέσεων τους τελευταίους επτά μήνες, σε συνδυασμό με την επικύρωση της κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών από δύο διαδοχικές ασκήσεις προσομοίωσης, άνοιξαν το δρόμο για νέες μειώσεις στα επιτόκια των λογαριασμών προθεσμίας.

Οι κινήσεις

Πρώτη άνοιξε το χορό των μειώσεων η Alpha Bank, η οποία προχώρησε σε προς τα κάτω αναπροσαρμογή των επιτοκίων της στο στο λογαριασμό προθεσμίας ετήσιας διάρκειας «Alpha Νέα Εποχή».

Οι περικοπές στα επιτόκια κινήθηκαν ανάλογα με την κλίμακα από 15 έως 20 μονάδες βάσης περίπου. Άμεσα αναμένονται μειώσεις και στα υπόλοιπα προγράμματα του χαρτοφυλακίου της.

Ακολούθησε η Eurobank, η οποία θέτει σε εφαρμογή νέο δελτίο επιτοκίων από τις 12 Νοεμβρίου, υλοποιώντας μειώσεις στα επιτόκια που φτάνουν έως και τις 20 μονάδες βάσεις.

Αντίστοιχες περικοπές εφαρμόστηκαν και στα προϊόντα που προσφέρει ο όμιλος μέσω του δικτύου Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Σημειώνεται ότι οι αποδόσεις στο ΤΤ είναι 5 μονάδες υψηλότερες από τις αντίστοιχες της EUROBANK.

Δε θα καθυστερήσουν κι άλλοι δύο συστημικοί όμιλοι, Εθνική και Πειραιώς να προχωρήσουν σε ανάλογες κινήσεις.

Μείνετε συντονισμένοι με το εργαλείο αναζήτησης προϊόντων του Moneyonline.gr για την πιο αξιόπιστη σύγκριση επιτοκίων.