A- A+
Marfin Egnatia: Δάνεια με επιτόκια …φιλικά στο περιβάλλον
Μία νέα γενιά δανειακών προϊόντων που χρηματοδοτούν πράσινες ενέργειες και διατίθενται με επιτόκιο που μειώνεται όσο πιο πολύ προστατεύεται το περιβάλλον, προσφέρει στην ελληνική αγορά η Marfin Egnatia Bank.

Πρόκειται για τη σειρά χρηματοδοτικών προγραμμάτων με την ονομασία «Marfin Green», που απευθύνεται σε όσους θέλουν να προχωρήσουν σε δαπάνες στην κατοικία τους για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Αναλυτικότερα, το «Marfin Green» περιλαμβάνει τα ακόλουθα χρηματοδοτικά προγράμματα:

  • Στεγαστικό δάνειο για αγορά ή ανέγερση κατοικίας

Χρηματοδότηση μέσω του στεγαστικού προγράμματος «Marfin Σπίτι για Όλους» με επιτόκιο που μειώνεται ανάλογα με την ενεργειακή κατηγορία του ακινήτου.

Όσο καλύτερη είναι η ενεργειακή κατηγορία του ακινήτου, τόσο χαμηλότερο είναι και το επιτόκιο (ισχύει για ενεργειακή κατηγορία από Γ’ και άνω).

  • Δάνειο επισκευών για ενεργειακή αναβάθμιση κατοικίας

Χρηματοδότηση «πράσινων» επισκευών για ενεργειακή αναβάθμιση κατοικίας, όπως:
- Αντικατάσταση κουφωμάτων
- Αντικατάσταση συστήματος θέρμανσης με νέο καυστήρα / λέβητα πετρελαίου ή με φυσικό αέριο
- Τοποθέτηση ηλιακών συστημάτων για την παροχή ζεστού νερού
- Θερμομονωτικές εργασίες

  • Χρηματοδότηση φωτοβολταϊκών συστημάτων

Με το πρόγραμμα «Marfin Sun στο σπίτι σου» ο πελάτης μπορεί να χρηματοδοτηθεί για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος στη στέγη ή ταράτσα της κατοικίας του και να αποκτήσει ένα επιπλέον έσοδο από την εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας.

  • Καταναλωτικό δάνειο για αγορά οικοσκευών

Χρηματοδότηση για αγορά συσκευών υψηλής ενεργειακής κλάσης με όφελος για τον πελάτη από την κατανάλωση λιγότερης ενέργειας και την εξοικονόμηση χρημάτων από τους λογαριασμούς ρεύματος.

  • Καταναλωτικό δάνειο για οικολογικό αυτοκίνητο

Χρηματοδότηση για αγορά υβριδικού ή ηλεκτρικού αυτοκινήτου ή αυτοκινήτου με εκπομπές CO2 έως 130mg/km με ιδιαίτερα προνομιακούς όρους.