A- A+
Τι σημαίνει για τους πελάτες της Citibank η μεταφορά τους στην Alpha Bank από 1/10
Εγκρίθηκε από τις αρμόδιες αρχές η εξαγορά των εργασιών λιανικής τραπεζικής της Citi Ελλάδος από τον όμιλο της Alpha Bank. Τι σημαίνει για τους πελάτες τους.

Οι προερχόμενοι από τη Citi πελάτες από την 1.10.2014 θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τις ίδιες υπηρεσίες (Citi Online, Citi Mobile, Citiphone Banking κ.λπ.).

Επιπλέον θα εξυπηρετούνται από τα ίδια σημεία, τα οποία έως το τέλος του 2014 θα φέρουν τη σήμανση Citi (καταστήματα, ΑΤΜ, APC κ.λπ.). Κατεβάστε το ενημερωτικό έντυπο

Εγγύηση καταθέσεων

Ωστόσο, όλα τα προϊόντα τους ανήκουν πλέον στην Alpha Bank. Έτσι, στις καταθέσεις ισχύει το εγχώριο σύστημα εγγύησης κι όχι το βρετανικό.

Επιπλέον, οι καταθέσεις σε Citibank και Alpha Bank πλέον αθροίζονται για τον υπολογισμό των αποταμιεύσεων κάθε φυσικού προσώπου, στο πλαίσιο του εγχώριου συστήματος εγγύησης.

Άρα αν κάποιος έχει καταθέσεις ύψους 50.000 ευρώ στη Citi και 50.000 ευρώ στην Alpha Bank, για το σύστημα εγγύησης καταθέσεων οι αποταμιεύσεις του ανήκουν στον όμιλο της Alpha Bank και ανέρχονται σε 100.000 ευρώ.

Δωρεάν συναλλαγές

Ενα από τα πρώτα οφέλη που συνεπάγεται για τους πελάτες της Citi η ολοκλήρωση της συναλλαγής, είναι η κατάργηση των χρεώσεων, από την 1.10.2014, για τις κάτωθι συναλλαγές:

- Μέσω ATM

  • Ανάληψη Μετρητών
  • Ερώτηση Υπολοίπου
  • Cash Advance

- Μέσω Καταστημάτων

  • Εμβάσματα σε Ευρώ / Συνάλλαγμα
  • Πληρωμή πιστωτικής κάρτας εκδόσεως Citi / Diners
  • Κατάθεση Επιταγής Εκδόσεως Alpha Bank / Citi

- Μέσω Κέντρων Αυτόματων Συναλλαγών

  • Πληρωμή πιστωτικής κάρτας εκδόσεως Citi / Diners

- Μέσω Web, Mobile Banking

  • Εμβάσματα σε Ευρώ / Συνάλλαγμα
  • Πληρωμή πιστωτικής κάρτας

- Μέσω Phone Banking

  • Εμβάσματα σε Ευρώ / Συνάλλαγμα
  • Πληρωμή πιστωτικής κάρτας εκδόσεως Citi / Diners

Λοιπά

- Πίστωση εισερχομένου εμβάσματος σε λογαριασμό καταθέσεων

Η ανακοίνωση της Alpha Bank

Ολοκληρώθηκε από την Alpha Bank η εξαγορά των εργασιών Λιανικής Τραπεζικής της Citibank, συμπεριλαμβανομένου του Diners Club στην Ελλάδα, μετά τη λήψη των οικείων κανονιστικών εγκρίσεων.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό εδώ και μήνες, η εν λόγω συναλλαγή περιλαμβάνει τις εργασίες Wealth Management με υπό διαχείριση κεφάλαια 2,0 δισ. ευρώ (εκ των οποίων καταθέσεις ύψους Ευρώ 0,9 δισ.), καθαρό υπόλοιπο χορηγήσεων (κυρίως πιστωτικών καρτών), ύψους 0,4 δισ. ευρώ, καθώς και τα 20 καταστήματα του δικτύου Λιανικής Τραπεζικής, τα οποία εξυπηρετούν 480.000 πελάτες.

Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς των εργασιών Λιανικής Τραπεζικής της Citi, η Alpha Bank ισχυροποιεί περαιτέρω τη θέση της στην ελληνική τραπεζική αγορά και εμπλουτίζει τις προσφερόμενες υπηρεσίες της στους πελάτες υψηλής οικονομικής επιφάνειας.

Η συνεργασία με το Diners Club, ένα εμπορικό σήμα υψηλού κύρους, ενισχύει επίσης σημαντικά την ήδη ισχυρή παρουσία της Τραπέζης στην αγορά των πιστωτικών καρτών.

«Αξιοποιώντας ένα αναγνωρισμένο και επιτυχημένο επιχειρηματικό μοντέλο, η Alpha Bank θα ενισχύσει τα χρηματοοικονομικά προϊόντα και υπηρεσίες που παρέχει στην ελληνική αγορά, προκειμένου να εξασφαλίσει έναν μοναδικό συνδυασμό νέων πλεονεκτημάτων, για όλους τους Πελάτες της» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

H εξαγορά των εργασιών Λιανικής Τραπεζικής της Citi εκτιμάται ότι θα συμβάλει, εντός των επομένων δύο ετών, στην αύξηση της κερδοφορίας της Τραπέζης κατά 50 εκατ. ευρώ(συμπεριλαμβανομένων των συνεργειών).

Eντός των αμέσως προσεχών μηνών, οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο της λειτουργικής ενοποιήσεως των συστημάτων, οι προερχόμενοι από τη Citi Πελάτες της Τραπέζης θα έχουν στη διάθεσή τους ένα ευρύτερο φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών, ενώ παράλληλα θα αποκτήσουν και τη δυνατότητα χρήσεως του εκτεταμένου Δικτύου της Alpha Bank, που αριθμεί άνω των 1.000 σημείων εξυπηρετήσεως σε όλη την Ελλάδα.