A- A+
Περικοπές στα επιτόκια των καταθέσεων πρώτης ζήτησης μετά την ΕΚΤ από ΕΤΕ και Πειραιώς
Σε μείωση των επιτοκίων στις καταθέσεις πρώτης ζήτησης προχωρούν μετά την περικοπή του βασικού επιτοκίου της ΕΚΤ, η Τράπεζα Πειραιώς και η Εθνική Τράπεζα. Οι αλλαγές.

Οι κινήσεις αυτές θα μειώσουν ακόμη περισσότερο το κόστος δανεισμού των δύο τραπεζικών ομίλων από το αποταμιευτικό κοινό.

Το Moneyonline.gr έχει επισημάνει πριν από λίγες ημέρες την πορεία μείωσης των επιτοκίων, σε άρθρο του με τίτλο «Τέλος τα υψηλά επιτόκια με χρήματα σε πρώτη ζήτηση – Οι 3 εξαιρέσεις».

Οι αλλαγές

Στην Εθνική Τράπεζα οι μειώσεις στα επιτόκια των καταθέσεων κυμαίνονται από 1 έως 30 μονάδες βάσης, ανάλογα με το προϊόν και την κλίμακα ποσού.

Υπάρχουν ωστόσο και επιτόκια που παρέμειναν αμετάβλητα.

Από την άλλη πλευρά, η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε ότι θα θέσει σε ισχύ από τη Δευτέρα 24.11.2014 τα νέα της μειωμένα επιτόκια.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μετά τις 2 τελευταίες μειώσεις, στις 5 Ιουνίου και στις 4 Σεπτεμβρίου 2014, του βασικού επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κατά 20 μονάδες βάσης συνολικά, η Τράπεζα Πειραιώς προχωρά σε μεσοσταθμική μείωση των επιτοκίων των καταθετικών της λογαριασμών κατά 19 μονάδες βάσης.

Τo βασικό επιτόκιο ταμιευτηρίου (Β.Ε.Τ) ορίζεται στο 0,01%. Σημειώνεται ότι, όλα τα επιτόκια καταθέσεων και χορηγήσεων, που είναι συνδεδεμένα βάσει σύμβασης με το βασικό επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, έχουν αναπροσαρμοστεί ήδη αυτόματα.