A- A+
Visa: Πληρωμή του εισιτηρίου με ανέπαφες κάρτες σε ΜΜΜ του Λονδίνου
Την έναρξη «ανέπαφων» διαδρομών στο δίκτυο Μέσων Μαζικής Μεταφοράς του Λονδίνου (Transport for London, TfL) ανακοίνωσε η Visa Europe. Η νέα υπηρεσία.

Οι πελάτες του δικτύου TfL μπορούν να χρησιμοποιούν τις κάρτες ανέπαφων συναλλαγών Visa και να πληρώνουν το εισιτήριο τους για όλες τις υπηρεσίες μετακίνησης που δέχονται κάρτες Oyster σε μετρό, τραμ, υπέργειο και εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο.

Ήδη από τον Δεκέμβριο του 2012 οι κάρτες ανέπαφων καρτών Visa γίνονται δεκτές στα λεωφορεία του Λονδίνου.

Η Sandra Alzetta, Executive Director, Visa Europe, δήλωσε ότι «από σήμερα, στο δίκτυο TfL γίνονται δεκτές οι 40 εκατομμύρια κάρτες ανέπαφων συναλλαγών Visa που κυκλοφορούν ήδη στη Μεγάλη Βρετανία».

Σύμφωνα με την ίδια, «στα σχέδιά μας είναι και η χρήση στο δίκτυο TfL οποιοδήποτε κινητού τηλεφώνου με δυνατότητα πληρωμής Visa».

Αύξηση χρήσης ανέπαφων

Η χρήση των ανέπαφων πληρωμών Visa στην Ευρώπη αυξάνεται διαρκώς τον τελευταίο χρόνο, καθώς οι καταναλωτές αντιλαμβάνονται όλο και περισσότερο τα πλεονεκτήματα αυτού του εύκολου τρόπου πληρωμών.

Για το διάστημα Ιούνιος 2013-Ιούνιος 2014 η μηνιαία δαπάνη με κάρτες ανέπαφων πληρωμών Visa τριπλασιάστηκε στο σύνολο της Ευρώπης, φτάνοντας τα €664εκ., ενώ για το συγκεκριμένο 12μηνο η συνολική δαπάνη ανήλθε σε €5,2 δις.

Ήδη βρίσκονται σε κυκλοφορία 100 εκατ. κάρτες ανέπαφων συναλλαγών στην Ευρώπη, τα αντίστοιχα τερματικά ανέρχονται σε 1,8 εκατ. και η μέση αξία αγορών είναι €9,70.

ΜΜΜ στην Ευρώπη

Η πρόσφατη διεύρυνση του περιβάλλοντος αποδοχής στο δίκτυο Μέσων Μαζικής Μεταφοράς του Λονδίνου, αποδεικνύει την διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση για ηλεκτρονικές πληρωμές, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της Visa, πανευρωπαϊκά η χρήση και το αντίστοιχο ενδιαφέρον συνεχώς αυξάνεται.

Στην Πολωνία οι ανέπαφες πληρωμές με κάρτες Visa είναι διαθέσιμες στο δημόσιες συγκοινωνίες της Βαρσοβίας και του Βρότσλαβ από το 2012, ενώ ήδη τρέχουν αντίστοιχα έργα και σε άλλες πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς και πέρα από αυτήν.

Η Sandra Alzetta, προσέθεσε ότι η είσοδος των ανέπαφων πληρωμών στα Λεωφορεία του Λονδίνου έτυχε πολύ θετικής υποδοχής, καθώς από το 2012 έχουν πραγματοποιηθεί σχεδόν 19 εκατομμύρια «ανέπαφες» διαδρομές με κάρτες Visa.

Το πρόσφατο λανσάρισμα στο δίκτυο TfL αναμένεται να δώσει περαιτέρω ώθηση στη χρήση αυτής της κατηγορίας καρτών συμβάλλοντας στον τριπλασιασμό των ανέπαφων συναλλαγών που περιμένουμε μέσα στο επόμενο έτος.