A- A+
Νεοσύστατες επιχειρήσεις τεχνολογίας στηρίζει η Τράπεζα Πειραιώς
Τη συμμετοχή της στον τέταρτο γύρο χρηματοδότησης επενδύσεων στο Openfund, στα πλαίσια της υποστήριξης και ενίσχυσης νεοσύστατων εταιρειών στον κλάδο της τεχνολογίας ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της τράπεζας, με την ολοκλήρωση και του τέταρτου γύρου επενδύσεων η Τράπεζα Πειραιώς συμμετέχει και στηρίζει εννέα νεοσύστατες εταιρίες.

Το Openfund απαρτίζεται από αριθμό εκλεκτών μελών με τεχνογνωσία και εμπειρία στο χώρο των επενδύσεων και της επιχειρηματικότητας και συστήνεται με ένα και μοναδικό όραμα: το γεφύρωμα του χάσματος μεταξύ επιχειρηματιών και επενδυτικών κεφαλαίων.

Σύμφωνα με την Τράπεζα Πειραιώς, είναι ένα νέο σχήμα, μοναδικό στον Ελληνικό χώρο, που στηρίζει καινοτόμες ιδέες σε αναδυόμενες τεχνολογίες (όπως λογισμικό ή και το διαδίκτυο), παρέχοντας εκτενή συμβουλευτική και υποστήριξη σε οτιδήποτε απαιτεί η δημιουργία μίας νέας επιχείρησης.

Από την ιδέα στην επιχείρηση

Με τον τρόπο αυτό απευθύνεται σε νέους που θέλουν να μεταπηδήσουν από το στάδιο της ιδέας σε αυτό της νέας επιχείρησης. Το Openfund ξεκίνησε τη λειτουργία του με βασικό υποστηρικτή και σημαντικό επενδυτή την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στην υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και των νέων τεχνολογιών, σε συνεργασία με μια σειρά από πετυχημένα στελέχη και Έλληνες επιχειρηματίες.

Με τη συμμετοχή της στο Openfund, η Τράπεζα Πειραιώς αποκτά παρουσία σε όλα τα στάδια υποστήριξης της επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, καθώς το Openfund καλύπτει τα πρώτα βήματα μιας εταιρίας από τη σύλληψη στη δημιουργία.

Η Piraeus Capital Management (διαχειρίστρια εταιρία του fund μεταξύ Τράπεζας Πειραιώς και ΤΑΝΕΟ) απευθύνεται στα επόμενα βήματα μιας νέας αναπτυσσόμενης εταιρίας και ο ευρύτερος τομέας του Private Equity του Ομίλου, που εκπροσωπείται από την Piraeus Equity Advisors, καλύπτει τα πιο ώριμα στάδια μιας επιχειρηματικής κίνησης.