A- A+
Ξεκινά την 1/8 η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ - Τέλος Αυγούστου η πρώτη δόση
Στην εκκαθάριση του νέου φόρου ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) θα προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών από την 1η Αυγούστου. Διορία έως 30/7 για αλλαγές στο Ε9. 5 ή 6 οι μηνιαίες δόσεις.

Όπως ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Δ.ΗΛΕ.Δ.) του ΥΠΟΙΚ, από την 1η Αυγούστου θα αρχίσουν σταδιακά να αναρτώνται στο taxisnet τα εκκαθαριστικά του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων.

Ενημέρωση με e-mail

Το υπουργείο δεν πρόκειται να στείλει εκκαθαριστικά, αλλά θα αποστείλει e-mail σε όσους το έχουν δηλώσει, με το οποίο θα υπάρχει ενημέρωση για την ανάρτηση του εκκαθαριστικού στο Taxisnet.

Η πρώτη δόση ή το σύνολο του ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να καταβληθούν έως και τις 31 Αυγούστου. Στην περίπτωση της εφάπαξ καταβολής προβλέπεται έκπτωση 1,50% επί του ποσού του φόρου.

Άγνωστο παραμένει πάντως μέχρι στιγμής εάν η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ θα γίνει σε 5 ή 6 μηνιαίες δόσεις, καθώς στη δεύτερη περίπτωση η αποπληρωμή του φόρου θα ολοκληρωθεί το 2015, κόντρα στον προγραμματισμό του υπουργείου.

Διορθώσεις Ε9

Εξάλλου, το υπουργείο Οικονομικών έκανε γνωστό τη Δευτέρα πως η εφαρμογή υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9 για το έτος 2014, δε θα είναι διαθέσιμη από την Τετάρτη 30 Ιουλίου στις 11:00 π.μ.

Προσωρινές δηλώσεις οι οποίες δε θα οριστικοποιηθούν μέχρι τότε, θα διαγραφούν.

Δυνατότητα διόρθωσης του Ε9 θα δοθεί μετά την ολοκλήρωση των εκκαθαρίσεων Εν.Φ.Ι.Α., με νεότερη ανακοίνωση.