A- A+
HSBC: Συνδυασμός 3μηνης προθεσμιακής με 5% και Α/Κ
Μία νέα προσφορά στον τομέα των επενδυτικών προϊόντων, που συνδυάζει προθεσμιακή κατάθεση με απόδοση 5% και αμοιβαία κεφάλαια, προσφέρει η HSBC στην ελληνική αγορά.

Το νέο πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά σε πελάτες, υφιστάμενους ή μη της τράπεζας, που θα καταθέσουν νέα κεφάλαια και θα ισχύει έως και το τέλος Μαρτίου.

Το ελάχιστο ποσό της κατάθεσης είναι 3.000 ευρώ. Τα κεφάλαια κατανέμονται σε ποσοστό 50 – 50 μεταξύ μίας τρίμηνης προθεσμιακής κατάθεσης με απόδοση 5% και αμοιβαίων κεφαλαίων.

=====================================================================================

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ: Συγκρίνετε όλες τις προθεσμιακές καταθέσεις της αγοράς

=====================================================================================

Οι καταθέτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ δύο κατηγοριών αμοιβαίων κεφαλαίων, HSBC Clic Fund Euro 85 ή και HSBC World Selection 4 και 5.

Τα χαρακτηριστικά των αμοιβαίων κεφαλαίων

Α) HSBC Clic Fund Euro 85

Πρόκειται για Αμοιβαίο Κεφάλαιο, το οποίο παρέχει τη δυνατότητα συμμετοχής στη μακροχρόνια ανάπτυξη της αγοράς της Ευρωζώνης και παράλληλα περιορίζει το ενδεχόμενο κινδύνου απώλειας κεφαλαίου κατά τις πτωτικές περιόδους.

Αναλυτικότερα, το HSBC Clic Euro 85 προσφέρει τη δυνατότητα υψηλών αποδόσεων μέσα από την μετοχική του σύνθεση (σε ποσοστό 50 – 70%), ενώ παράλληλα εξασφαλίζει προστασία του επενδεδυμένου κεφαλαίου, ορίζοντας ένα ετήσιο επίπεδο προστασίας της καθαρής τιμής του, ίσο με το 85% της τελευταίας τριμηνιαίας καθαρής τιμής μεριδίου.

Συνεπώς, ανεξάρτητα από τη συμπεριφορά των αγορών, η καθαρή τιμή του μεριδίου εντός του έτους από την ημερομηνία παρατήρησης, δεν πρόκειται να πέσει κάτω από το όριο προστασίας.

Β) World Selection

Είναι μία σειρά επενδυτικών χαρτοφυλακίων, που δίνουν πρόσβαση σε επενδυτικά εργαλεία τα οποία δεν είναι προσιτά σε ιδιώτες επενδυτές. Η γκάμα ποικίλων επενδυτικών τοποθετήσεων από διαφορετικές αγορές και κλάδους, επιτυγχάνει διασπορά του χαρτοφυλακίου, με στόχο να πετύχει αποδόσεις με μικρότερες διακυμάνσεις σε βάθος χρόνου.

Έτσι, ο πελάτης μπορεί να επιλέξει το χαρτοφυλάκιο που του ταιριάζει καλύτερα μέσα από μια απλή σειρά προϊόντων, ξεκινώντας ακόμα και με μικρό κεφάλαιο.

Η ενεργή διαχείριση των HSBC World Selection έχει στόχο να λειτουργεί προς όφελος των επενδυτών, αφού κάθε φορά αναδιαρθρώνονται και αλλάζουν τα χαρτοφυλάκια, ώστε κάθε στιγμή να διασφαλίζεται ότι οι επενδυτικές επιλογές αντικατοπτρίζουν τον επενδυτικό στόχο του κάθε χαρτοφυλακίου.