A- A+
Το ηλεκτρονικό πορτοφόλι V me φέρνει στην Ελλάδα η Visa το 2015 - Πώς θα λειτουργεί
Διαθέσιμη θα είναι το από το 2015, σε πιλοτική βάση, η υπηρεσία ψηφιακού πορτοφολιού V.me by Visa. Πώς θα λειτουργεί η υπηρεσία και ποια τα οφέλη για τους καταναλωτές.

Η υπηρεσία V.me by Visa είναι ένα ψηφιακό πορτοφόλι, που επιτρέπει σε τράπεζες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να δίνουν τη δική τους επωνυμία και το δικό τους brand σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τη Visa.

Πώς λειτουργεί

Το «ηλεκτρονικό πορτοφόλι» θα επιτρέπει στο κάτοχό του να πραγματοποιεί πληθώρα συναλλαγών χωρίς την χρήση μετρητών, μέσω του κινητού του τηλεφώνου ή της ταμπλέτας του ή του υπολογιστή του.

Οι συσκευές αυτές θα περιλαμβάνουν, σε ηλεκτρονική μορφή όλες τις χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες του καταναλωτή ο οποίος με ένα «κλικ» θα έχει την ευχέρεια να επιλέξει σε ποια θα πιστώσει την αγορά του.

Ακολούθως, η συναλλαγή θα ολοκληρώνεται σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Προβλέψεις

Η Visa εκτιμά ότι μέχρι το 2020 το ένα τρίτο όλων των Ευρωπαίων καταναλωτών θα χρησιμοποιεί το νέο ψηφιακό πορτοφόλι «V.me», που έχει κάνει ήδη την εμφάνιση του σε ευρωπαϊκές αγορές και δίνει την δυνατότητα στους καταναλωτές να ολοκληρώνουν τις συναλλαγές τους.

H Visa Europe ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η υπηρεσία ψηφιακού πορτοφολιού V.me by Visa, θα είναι διαθέσιμη στη Γερμανία, την Ιρλανδία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία και την Ιταλία μέχρι το τέλος του έτους.

Το 2015 πιλοτικά προγράμματα θα τρέξουν στην Ελλάδα, τη Τσεχία και τη Σλοβακία, ανεβάζοντας σε 12 το συνολικό αριθμό των αγορών όπου γίνεται διαθέσιμη η υπηρεσία.

Νέες επενδύσεις

Η Visa Europe ανακοίνωσε επίσης περαιτέρω επενδύσεις ύψους €200 εκατ. για την υποστήριξη της ανάπτυξης των ψηφιακών υπηρεσιών πληρωμών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σε αυτή την κατεύθυνση έχει σχεδιαστεί ένα πρόγραμμα αποδοχής από εμπόρους που στοχεύει να συμβάλει στην αύξηση των 20.000 εμπόρων που δέχονται ήδη το V.me by Visa.

Στους υπάρχοντες εμπόρους περιλαμβάνονται και εταιρείες όπως PC World και Clarks στη Βρετανία και Merlin.pl και E.Leclerc στην Πολωνία.

Η υπηρεσία είναι ήδη διαθέσιμη στη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Πολωνία. Το σταδιακό λανσάρισμα της υπηρεσίας περιλαμβάνει τη διάθεση πρόσβασης στην υπηρεσία σε επιλεγμένο αριθμό τραπεζικών πελατών, ενώ το εμπορικό λανσάρισμα (ευρεία διαθεσιμότητα σε καταναλωτές) θα ξεκινήσει στις αρχές του 2015.