A- A+
Alpha Bank - Vodafone: Πληρωμές με το κινητό
Στο επίσημο λανσάρισμα της υπηρεσίας πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου “Τap ‘n Pay” προχωρούν η Alpha Bank και η VODAFONE, διευρύνοντας τις επιλογές των πελατών τους, ιδιωτών και επαγγελματιών.

Το πρωτοποριακό “κινητό πορτοφόλι” εξασφαλίζει μέγιστη ταχύτητα, ευκολία και ασφάλεια στις συναλλαγές, αξιοποιώντας τις νέες δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία NFC (Near Field Communication).

Ο χρήστης αρκεί να πλησιάσει το κινητό του τηλέφωνο, σε απόσταση 5 περίπου εκατοστών, στον ειδικό αναγνώστη του τερματικού αποδοχής καρτών με το σήμα contactless και η συναλλαγή ολοκληρώνεται με ασφάλεια σε
ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Η διαδικασία ολοκληρώνεται χωρίς να απαιτείται υπογραφή της απόδειξης συναλλαγής ή εισαγωγή του ΡΙΝ για αγορές κάτω των 25 ευρώ, εκτός κι αν επιλέξει διαφορετικά ο πελάτης.

Τα σημεία αποδοχής

Η εφαρμογή Tap ´n Pay προϋποθέτει τη χρήση ειδικής Vodafone SIM κάρτας κινητού τηλεφώνου, στην οποία αποθηκεύεται με ασφάλεια η χρεωστική κάρτα Alpha Bank Enter Visa.

Επιτρέπει την πραγματοποίηση ανέπαφων συναλλαγών στις επιχειρήσεις που φέρουν τερματικά αποδοχής καρτών με τους ειδικούς αναγνώστες (contactless readers) και λειτουργεί σε επιλεγμένες συσκευές που διαθέτουν την τεχνολογία NFC.

Οι σύγχρονοι τρόποι πληρωμών κερδίζουν συνεχώς έδαφος και διεισδύουν σταδιακά και σε “περιοχές” όπου έως σήμερα κυριαρχούν τα μετρητά (low value payments), προς όφελος και διευκόλυνση των καταναλωτών αλλά και της οικονομίας γενικότερα.

Στην ελληνική αγορά λειτουργούν περισσότερα από 5.500 τερματικά αποδοχής καρτών ανέπαφων συναλλαγών και ο αριθμός αυτός αυξάνεται συνεχώς, δημιουργώντας, σε συνδυασμό με την επέκταση των καρτών contactless, ένα νέο “οικοσύστημα” συναλλαγών, που αναμένεται να εκσυγχρονίσει σημαντικά τους σημερινούς τρόπους πληρωμών στην αγορά.