A- A+
Νέο Α/Κ για επένδυση σε πολυεθνικές με υψηλά μερίσματα
Ενα νέο αμοιβαίο κεφάλαιο που επενδύει σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες ανεπτυγμένων αγορών που προσφέρουν καλές μερισματικές αποδόσεις, διαθέτει η Alpha Bank στην ελληνική αγορά.

Το συγκεκριμένο προϊόν, με την ονομασία Alpha Global Blue Chips Μετοχικό Εξωτερικού αποτελεί μία νέα πρόταση για το χαρτοφυλάκιο κάθε επενδυτή που θέλει να επιτύχει διεθνή μετοχική έκθεση, με έμφαση σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες ανεπτυγμένων αγορών με καλές μερισματικές αποδόσεις.

Οι επιδόσεις του 2010

Χαρακτηριστικές των τάσεων στις αγορές που επικράτησαν πέρυσι είναι οι επιδόσεις των αμοιβαίων κεφαλαίων της Alpha Bank που παρέχουν γεωγραφική κάλυψη στις κυριότερες διεθνείς αγορές και σε αναπτυσσόμενους κλάδους.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, και το 2010, δύο Alpha Αμοιβαία Κεφάλαια της σειράς Alpha Cosmos Stars Funds of Funds ήλθαν πρώτα στην κατηγορία τους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ενώσεως Θεσμικών Επενδυτών.

Ειδικότερα:

  • το Alpha Fund of Funds Cosmos Stars Silk Route Asia Μετοχικό Εξωτερικού κατέλαβε την 1η θέση στην κατηγορία των Μετοχικών Funds of Funds, με απόδοση 27,16%.
  • το Alpha Fund of Funds Cosmos Stars Global Μικτό Εξωτερικού κατέλαβε την 1η θέση στην κατηγορία των Μικτών Funds of Funds, με απόδοση 15,08%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα Alpha Αμοιβαία Κεφάλαια εξωτερικού στις κατηγορίες Μετοχικών, Μικτών αλλά και Funds of Funds – ομάδα προϊόντων, την τεχνογνωσία των οποίων η Alpha Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ. (www.alphamutual.gr) πρώτη εισήγαγε στην ελληνική αγορά – προσέφεραν πρόσβαση σε γεωγραφικές περιοχές με υψηλή ανάπτυξη και σε εξελισσόμενους κλάδους της παγκόσμιας οικονομίας επιτυγχάνοντας υψηλές αποδόσεις.

Χαρακτηριστικά αναφέρονται από την εταιρεία τα εξής:

- Alpha Ναυτιλία Μετοχικό Εξωτερικού με απόδοση 27,09%.
- Alpha Fund of Funds Cosmos Stars USA Μετοχικό Εξωτερικού με απόδοση 21,32%.
- Alpha Fund of Funds Cosmos Stars Commodities Μετοχικό Εξωτερικού, με επενδύσεις σε ένα διαφοροποιημένο καλάθι μετοχικών αξιών συνδεδεμένων με εμπορεύματα, τα οποία διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια ανάπτυξη και με απόδοση 18,62%.
- Alpha Fund of Funds Cosmos Stars BRIC Μετοχικό Εξωτερικού, με επενδύσεις στη Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία και Κίνα (BRIC), αξιοποιώντας τις επενδυτικές ευκαιρίες χωρών με υψηλούς ρυθμούς οικονομικής αναπτύξεως και με απόδοση 18,49%.
- Alpha Energy Μετοχικό Εξωτερικού, με επενδύσεις σε μετοχές του κλάδου ενέργειας, ο οποίος παρουσιάζει ελκυστικές προοπτικές λόγω της αυξανόμενης παγκόσμιας ζητήσεως και με απόδοση 18,15%.