A- A+
Bloomberg: Καλύτερες αποδόσεις ακόμη κι από τα λαχεία προσφέρουν πλέον τα ελληνικά ομόλογα
Εκτενές αφιέρωμα στα ελληνικά ομόλογα δημοσιεύει το διεθνές πρακτορείο Bloomberg, σημειώνοντας ότι πλέον οι αποδόσεις τους είναι καλύτερες κι από αυτές ενός λαχείου. Ξεχωριστή περίπτωση η Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα, απόδοση του 10ετούς ομολόγου έχει πέσει στο 5,79% από το 44,2% τον Μάρτιο του 2012, στο απόγειο της οικονομικής κρίσης.

«Η οικονομία θα αναπτυχθεί φέτος μετά την κορύφωση της χειρότερης ύφεσης σε περίοδο ειρήνης και του υψηλότερου ποσοστού ανεργίας στην περιοχή. Οι επενδυτές αγοράζουν ξανά ελληνικά ομόλογα», αναφέρει το πρακτορείο.

Ξεχωριστή περίπτωση

Σύμφωνα με το Bloomberg, «όσον αφορά στις άλλες αναδυόμενες οικονομίες, η Ελλάδα είναι ξεχωριστή περίπτωση καθώς αποτελεί μέρος μιας νομισματικής ένωσης με την υπόλοιπη Ευρώπη».

Ειδικότερα, επισημαίνεται πως οι επενδυτές αντιμετωπίζουν τα ελληνικά κρατικά ομόλογα σαν μια ευκαιρία επένδυσης στις απαρχές μιας πολυετούς ανάκαμψης και μιας διαδικασίας απομόχλευσης.

Σχετικά με τα CDS το δημοσίευμα αναφέρει πως λόγω των αισιόδοξων προοπτικών για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας τώρα βρίσκονται σε χαμηλό ρεκόρ από το 2010, παρόλο που τα προηγούμενα χρόνια είχαν σκαρφαλώσει σε επικίνδυνα επίπεδα.