A- A+
Taxis: Λύθηκε το πρόβλημα με την εκτύπωση βεβαιώσεων - Ποιες υπηρεσίες ενεργοποιήθηκαν
Εκ νέου σε λειτουργία τέθηκαν οι εφαρμογές του TAXISnet, που είχαν απενεργοποιηθεί μετά την παραίτηση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη. Οι εφαρμογές που ενεργοποιήθηκαν.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, το πρόβλημα λύθηκε κατόπιν ορισμού Αναπληρωτή του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.

Οι εφαρμογές που ενεργοποιήθηκαν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για:

1. Tην έκδοση Πράξης Διοικητικού Προσδιορισμού του Φόρου ταυτόχρονα με την υποβολή δήλωσης Φ.Ε.Φ.Π. 2014

2. Τις εκτυπώσεις εκκαθαριστικών σημειωμάτων / πράξεων διοικητικού προσδιορισμού Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων οικ. ετών 2012-2014

3. Tην έκδοση / επανεκτύπωση πιστοποιητικών ΕΝ.Φ.Ι.Α.

4. Tην έκδοση Αποδεικτικών Φορολογικής Ενημερότητας

5. Tην προώθηση προς εκκαθάριση και έκδοση πράξεων διορθωτικού προσδιορισμού των εκκρεμών ηλεκτρονικών τροποποιητικών δηλώσεων Φ.Α.Π. ετών 2011, 2012 & 2013.

Προς παράταση οι δηλώσεις

Εν τω μεταξύ, με όλα αυτά τα προβλήματα και με δεδομένο ότι η πλειονότητα των φορολογουμένων δεν έχει ακόμη υποβάλει τη φορολογική του δήλωση, το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται να δώσει παράταση στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων.

Έτσι, αναμένεται να δοθεί παράταση ενός μήνα και από τις 30/6, η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης της δήλωσης να γίνει 31/7.

Ωστόσο, οι ημερομηνίες πληρωμής δε θα αλλάξουν. Έτσι, η πρώτη δόση ή το σύνολο του φόρου θα πρέπει να καταβληθεί στις 31/7.