A- A+
Προθεσμιακές: Κι η Eurobank στο χορό των μειώσεων - Πτώση έως 55 μ.β. στις αποδόσεις
Σε νέα προς τα κάτω αναπροσαρμογή των επιτοκίων των λογαριασμών προθεσμίας προχώρησε η Eurobank, μειώνοντας τις ετησιοποιημένες αποδόσεις που προσφέρει στους πελάτες της έως και 55 μονάδες βάσης.

Όπως κι η Alpha Bank, έτσι κι η Eurobank προχώρησε στην αναπροσαρμογή των επιτοκίων της, επιβεβαιώνοντας τα δημοσιεύματα του Moneyonline.gr, τα οποία είχαν προβλέψει τη σχετική εξέλιξη ήδη από την επομένη των ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου.

Τα νέα επιτόκια

Σύμφωνα με το νέο δελτίο επιτοκίων που τέθηκε σε ισχύ από την Τρίτη 10 Ιουνίου, η «οροφή» στις αποδόσεις που άλλαξαν διαμορφώνεται πλέον στο 2,20%.

Μειώσεις εφαρμόστηκαν τόσο στα προγράμματα που διατίθενται μέσω του δικτύου της Eurobank, οι οποίες έφτασαν έως τις 35 μονάδες βάσης, όσο και σε εκείνα που προσφέρονται από το δίκτυο του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Τα μοναδικά προγράμματα που έμειναν ανέγγιχτα ήταν αυτά που διατίθενται από τη Eurobank μέσω ίντερνετ (σειρά προϊόντων Live).

Το χαρτοφυλάκιο

Η τράπεζα προσφέρει μία πλούσια γκάμα προθεσμιακών καταθέσεων, προσυμφωνημένης διάρκειας από 3 έως και 12 μήνες, που παρέχουν διάφορες ευελιξίες.

Για παράδειγμα, υπάρχει η δυνατότητα πρόωρης ανάληψης χωρίς καμία ποινή, καθώς και επιπρόσθετων καταθέσεων κατά τη διάρκεια ζωής του προϊόντος.

Οι τόκοι είναι δυνατό να καταβάλλονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, πχ. κάθε μήνα, ενώ τα επιτόκια στην πλειονότητα των προϊόντων αυξάνονται όσο περνούν οι περίοδοι εκτοκισμού.

Μπορείτε να βρείτε την ακριβή απόδοση για τα χρήματά σας με το εργαλείο σύγκρισης προθεσμιακών καταθέσεων του Moneyonline.gr.