A- A+
Ετοιμάζει e-shop συλλεκτικών νομισμάτων η Τράπεζα της Ελλάδος - Έτοιμο το 2015
Ηλεκτρονικό κατάστημα για την πώληση συλλεκτικών νομισμάτων και αναμνηστικών κερμάτων θα αποκτήσει από τις αρχές του 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, με στόχο τον εκσυχρονισμό της διαδικασίας διάθεσής τους.

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα συγκροτήθηκε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους επιτροπή η οποία θα εκσυγχρονίσει τη διαδικασία διάθεσης νομισματικών προϊόντων του Ελληνικού Δημοσίου μέσω «e-shop».

Η επιτροπή θα σχεδιάσει την ηλεκτρονική πλατφόρμα για την πώληση των προϊόντων της Τράπεζας της Ελλάδος μέσω της ιστοσελίδας της Κεντρικής Τράπεζας.

Η διαδικασία αγοράς

Σημειώνεται πως σήμερα οι συλλέκτες για να αποκτήσουν κάποια από τα προαναφερόμενα κέρματα και νομίσματα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά έντυπο προεγγραφής στην υπηρεσιακή μονάδα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Με την παραλαβή του mail και εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα τα αντίστοιχα νομίσματα, η Τράπεζα της Ελλάδος συμπληρώνει το αρχείο παραγγελιών και επιστρέφει ηλεκτρονικά το έντυπο προεγγραφής στον ενδιαφερόμενο, με συμπληρωμένο τον αριθμό και την ημερομηνία παραγγελίας.

Στη συνέχεια οριστικοποιείται η παραγγελία, η οποία γίνεται με καταβολή του συνολικού αντιτίμου εντός τριών εργάσιμων ημερών ή μέσω πιστωτικού ιδρύματος ή με προσέλευση του ενδιαφερομένου σε κατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Από τις αρχές του 2015 η ταλαιπωρία των συλλεκτών θα εκλείψει, καθώς θα μπορούν να αποκτούν ηλεκτρονικά μέσω χρέωσης πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας τα συλλεκτικά νομίσματα που εκδίδουν το υπουργείο Οικονομικών και η Τράπεζα της Ελλάδος.