A- A+
Αυτόματη η αλλαγή ταυτότητας στο Taxis χωρίς επίσκεψη στη ΔΟΥ
Την αυτόματη εισαγωγή των στοιχείων της αστυνομικής ταυτότητας των φορολογουμένων στο Taxisnet προβλέπει η νέα συνεργασία του υπουργείου Οικονομικών με την Ελληνική Αστυνομία.

Η νέα διαδικασία, που θα ενεργοποιείται τακτικά, μειώνει το γραφειοκρατικό κόστος αφού εξαλείφει την υποχρέωση για επίσκεψη στην ΔΟΥ για την αλλαγή της ταυτότητας.

Οι φορολογούμενοι που αλλάζουν την ταυτότητά τους, καλούνται να ελέγχουν στο TAXISnet τα στοιχεία μητρώου τους για την ορθότητα της ταυτότητας. Σε περίπτωση σωστής αναγραφής της δεν χρειάζεται να κάνουν καμία άλλη ενέργεια.

Η διαδικασία

Η έναρξη της διαδικασίας ενημέρωσης γίνεται στο πλαίσιο των αλλαγών των διαδικασιών της ΓΓΔΕ με στόχο την εξάλειψη της ανάγκης παρουσίας στις ΔΟΥ.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα δοθεί έμφαση στις διαδικασίες μητρώου μετά και την ενεργοποίηση των περισσοτέρων δηλώσεων και πληρωμών μέσω της διαδικτυακής οδού.

Υπενθυμίζεται ότι με τις έως τώρα αλλαγές στις δηλώσεις, το 2013 το 97% όλων των δηλώσεων έχει υποβληθεί ηλεκτρονικά και η συντριπτική πλειοψηφία των πληρωμών γίνεται ήδη μέσω Τραπεζών και ΕΛΤΑ.