A- A+
Πέντε νέες συμφωνίες συμβολαιακής γεωργίας ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς - Πώς λειτουργεί
Πέντε νέες συμφωνίες συμβολαιακής γεωργίας ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς, υλοποιώντας ένα καινοτόμο πρόγραμμα που διασφαλίζει φθηνή χρηματοδότηση σε βιώσιμες παραγωγικές επιχειρήσεις.

Το Πρόγραμμα της Συμβολαιακής Γεωργίας που υλοποιεί η Τράπεζα Πειραιώς, συνιστά μια σύγχρονη πρωτοβουλία στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής της για τη στήριξη και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα.

Ειδικότερα, δίνει τη δυνατότητα στους παραγωγούς να καλλιεργήσουν έχοντας εξασφαλίσει τα χρήματα που χρειάζονται, παρέχοντας την αναγκαία πίστωση ανάλογα με τη δυναμικότητά τους.

Πώς λειτουργεί

Το Πρόγραμμα καλύπτει όλη την παραγωγική, εφοδιαστική και μεταποιητική αλυσίδα του αγροτικού προϊόντος υποστηρίζοντας συντεταγμένα την επωφελή συνεργασία παραγωγών και επιχειρήσεων εμπορίας, μεταποίησης και διάθεσης της αγροτικής παραγωγής.

Η Τράπεζα Πειραιώς λειτουργεί ως συντονιστής και χρηματοδότης. Ειδικότερα, συνάπτει δανειακή σχέση σε δύο επίπεδα:

- Με τον αγοραστή του προϊόντος φυτικής ή ζωικής παραγωγής. Εγκρίνεται κεφάλαιο κίνησης για την εξόφληση της παραληφθείσας πρώτης ύλης από τους παραγωγούς

- Με τους παραγωγούς που έχουν συνάψει ή θα συνάψουν συμβόλαιο με τον παραπάνω αγοραστή. Χορηγείται πίστωση για αναλήψεις-αγορές με χρήση της κάρτας Συμβολαιακής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας.

Οι νέες συμφωνίες

Τις τελευταίες ημέρες ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς ανακοίνωσε πέντε νέες συμφωνίες, στο πλαίσιο του προγράμματος. Ειδικότερα:

  • «Γκούμας Ο.Ε.»

Σε νέο πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας που αφορά σε παραγωγούς αραβοσίτου του νομού Πρέβεζας, προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία με την εταιρία «Γκούμας Ο.Ε.».

H χρηματοδοτική πρόταση της Συμβολαιακής Γεωργίας στην καλλιέργεια του αραβοσίτου, αναφέρεται ουσιαστικά στην ορθολογική οργάνωση και στην οικονομική στήριξη της παραγωγικής διαδικασίας και καλύπτει ολόκληρη την αλυσίδα από τον παραγωγό μέχρι και την πώληση του προϊόντος από την επιχείρηση.

Η εταιρία «Γκούμας Ο.Ε.», έχει τις εγκαταστάσεις της στο Καναλάκι Δήμου Πάργας και δραστηριοποιείται στη ξήρανση και εμπορία του αραβοσίτου.

Οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης και ξήρανσης του προϊόντος, είναι άρτια εξοπλισμένες με τον πιο σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό.

Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας της Τράπεζας Πειραιώς, ο παραγωγός έχει στη διάθεσή του όλη την απαιτούμενη ρευστότητα με άκρως ανταγωνιστικούς όρους τη στιγμή που τη χρειάζεται αλλά και εγγυημένη πληρωμή της παραγωγής που έχει συμφωνήσει να παραδώσει στην επιχείρηση.

Το Πρόγραμμα καλύπτει όλη την παραγωγική και εφοδιαστική αλυσίδα του αγροτικού προϊόντος υποστηρίζοντας συντεταγμένα την επωφελή συνεργασία παραγωγών και επιχείρησης.

Με την υλοποίηση της νέας αυτής συνεργασίας, οι συμφωνίες Συμβολαιακής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας φθάνουν συνολικά τις 24, πιστοποιώντας έτσι τη σταθερή βούλησης της Τράπεζας Πειραιώς για την υποστήριξη και ενθάρρυνση κάθε υγιούς παραγωγικής προσπάθειας στον τομέα της οικονομίας.

  • «Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλαμπάκας – Μετέωρα»

Σε νέο πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας που αφορά σε παραγωγούς αραβοσίτου του νομού Τρικάλων, προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καλαμπάκας – Μετέωρα.

H χρηματοδοτική πρόταση της Συμβολαιακής Γεωργίας στην καλλιέργεια του αραβόσιτου, αναφέρεται ουσιαστικά στην ορθολογική οργάνωση και στην οικονομική στήριξη της παραγωγικής διαδικασίας και καλύπτει ολόκληρη την αλυσίδα από τον παραγωγό μέχρι και την πώληση του προϊόντος από τoν Συνεταιρισμό.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλαμπάκας – Μετέωρα, έχει τις εγκαταστάσεις του στην Καλαμπάκα και δραστηριοποιείται στη ξήρανση και εμπορία του αραβοσίτου.

Αριθμεί περισσότερα από 1.200 μέλη τα οποία καλλιεργούν πλήθος προϊόντων φυτικής παραγωγής όπως καλαμπόκι, κριθάρι, σιτάρι και εκτρέφουν ζωικό πληθυσμό για παραγωγή κρέατος και γάλακτος.

Οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης και ξήρανσης του αραβόσιτου, είναι εξοπλισμένες με τον πιο σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό.

Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας της Τράπεζας Πειραιώς, ο παραγωγός έχει στη διάθεση του όλη την απαιτούμενη ρευστότητα με άκρως ανταγωνιστικούς όρους τη στιγμή που τη χρειάζεται αλλά και εγγυημένη πληρωμή της παραγωγής που έχει συμφωνήσει να παραδώσει στον Συνεταιρισμό.

Το Πρόγραμμα καλύπτει όλη την παραγωγική, εφοδιαστική και μεταποιητική αλυσίδα του αγροτικού προϊόντος υποστηρίζοντας συντεταγμένα την επωφελή συνεργασία παραγωγών και Συνεταιρισμού.

Με την υλοποίηση της νέας αυτής συνεργασίας, οι συμφωνίες Συμβολαιακής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας φθάνουν συνολικά τις 25, πιστοποιώντας έτσι τη σταθερή βούλησης της Τράπεζας Πειραιώς για την υποστήριξη και ενθάρρυνση κάθε υγιούς παραγωγικής προσπάθειας στον τομέα της οικονομίας.

  • «ΑΣΠΕΡΣΑ ΕΠΕ»

Σε νέο πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας που αφορά σε παραγωγούς κηπευτικών της Κρήτης, προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία με την εταιρία «ΑΣΠΕΡΣΑ ΕΠΕ».

H χρηματοδοτική πρόταση της Συμβολαιακής Γεωργίας στον τομέα των κηπευτικών, αναφέρεται ουσιαστικά στην ορθολογική οργάνωση και στην οικονομική στήριξη της παραγωγικής διαδικασίας και καλύπτει ολόκληρη την αλυσίδα από τον παραγωγό μέχρι την επεξεργασία και την πώληση των προϊόντων από την παραπάνω εταιρία.

Η εταιρία «ΑΣΠΕΡΣΑ ΕΠΕ», έχει τις εγκαταστάσεις της στο Καστέλι Κισσάμου του νομού Χανίων και δραστηριοποιείται στον τομέα της συσκευασίας βιολογικών και μόνο προϊόντων.

Η εταιρία εστιάζει στην προώθηση των βιολογικών Κρητικών προϊόντων στις αγορές του εξωτερικού, συμμετέχοντας σε διεθνείς εκθέσεις υψηλής επισκεψιμότητας. Τα προϊόντα έχουν μεγάλη προστιθέμενη αξίας λόγω της υψηλής ποιότητας τους και λόγω του αυξημένου ποιοτικού ελέγχου από τον οποίο διέρχονται.

Η ΑΣΠΕΡΣΑ ΕΠΕ είναι μια επιχείρηση η οποία διαγράφει μία πραγματικά επιτυχημένη πορεία στον χώρο της εμπορίας υψηλής ποιότητας βιολογικών κηπευτικών και φρούτων.

Η επιχείρηση διεισδύσει σε νέες αγορές όπως Γερμανία, Δανία, Αυστρία, Ρωσία, Βουλγαρία αυξάνοντας τις εξαγωγές της και προβάλλοντας στο εξωτερικό την ποιότητα των Ελληνικών προϊόντων καθώς και την σοβαρότητα των Ελληνικών επιχειρήσεων.

Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας της Τράπεζας Πειραιώς, ο παραγωγός έχει στη διάθεση του όλη την απαιτούμενη ρευστότητα με άκρως ανταγωνιστικούς όρους τη στιγμή που τη χρειάζεται αλλά και εγγυημένη πληρωμή της παραγωγής που έχει συμφωνήσει να παραδώσει στην εταιρία.

Το Πρόγραμμα καλύπτει όλη την παραγωγική, εφοδιαστική και μεταποιητική αλυσίδα του αγροτικού προϊόντος υποστηρίζοντας συντεταγμένα την επωφελή συνεργασία παραγωγών και επιχείρησης.

  • «Ε.Τσάνταλης Α.Ε.»

Σε νέο πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας που αφορά σε αμπελουργούς των Νομών, Πέλλης και Λάρισας, προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία με την εταιρία «Ε.Τσάνταλης Α.Ε.».

H χρηματοδοτική πρόταση της Συμβολαιακής Γεωργίας στον τομέα των οινοποιήσιμων ποικιλιών σταφυλιού, αναφέρεται ουσιαστικά στην ορθολογική οργάνωση και στην οικονομική στήριξη της παραγωγικής διαδικασίας και καλύπτει ολόκληρη την αλυσίδα από τον παραγωγό μέχρι την επεξεργασία και την πώληση των προϊόντων από την παραπάνω εταιρία.

Η εταιρία «Ε.Τσάνταλης Α.Ε.», διαθέτει τις εγκαταστάσεις της στον Άγιο Παύλο Χαλκιδικής, στη Ραψάνη, στη Μαρώνεια και στη Νάουσα και δραστηριοποιείται στον τομέα τυποποίησης και εμπορίας οίνων και αποσταγμάτων.

Για τέσσερις γενιές η οικογένεια Τσάνταλη μοιράζεται το πάθος για τη μοναδικότητα των ελληνικών αμπελώνων και τα μυστικά της δημιουργίας οίνων και αποσταγμάτων ποιότητας. Αυτή η παράδοση, συνδυασμένη με το όραμα και τη διορατικότητα, έχει οδηγήσει στην ταχύτατη ανάπτυξη της TSANTALI, που σήμερα δραστηριοποιείται δυναμικά σε 55 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η ειλικρίνεια, η ευθύνη και ο σεβασμός της εταιρίας απέναντι στους καταναλωτές, στην αγορά και στους ανθρώπους της, είναι η πυξίδα της καθημερινής της πρακτικής. Είναι ενεργά «παρούσα», στηρίζοντας τις τοπικές κοινωνίες, συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος, προβάλει την αυθεντικότητα της ελληνικής αμπελουργίας και της οινοποιίας, και διακρίνεται για την επιχειρηματική καινοτομία της.

Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας της Τράπεζας Πειραιώς, ο παραγωγός έχει στη διάθεση του όλη την απαιτούμενη ρευστότητα με άκρως ανταγωνιστικούς όρους τη στιγμή που τη χρειάζεται αλλά και εγγυημένη πληρωμή της παραγωγής που έχει συμφωνήσει να παραδώσει στην εταιρία.

Το Πρόγραμμα καλύπτει όλη την παραγωγική, εφοδιαστική και μεταποιητική αλυσίδα του αγροτικού προϊόντος υποστηρίζοντας συντεταγμένα την επωφελή συνεργασία παραγωγών και επιχείρησης.

Με την υλοποίηση της νέας αυτής συνεργασίας, οι συμφωνίες Συμβολαιακής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας φθάνουν συνολικά τις 21, πιστοποιώντας έτσι τη σταθερή βούλησης της Τράπεζας Πειραιώς για την υποστήριξη και ενθάρρυνση κάθε υγιούς παραγωγικής προσπάθειας στον τομέα της οικονομίας.

  • «Γεωργούδης Α.Ε.»

Σε νέο πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας που αφορά σε ελαιοπαραγωγούς του Νομού Αιτωλοακαρνανίας προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία με την εταιρία «Γεωργούδης Α.Ε.».

H συγκεκριμένη χρηματοδοτική πρόταση Συμβολαιακής Γεωργίας στον τομέα της επιτραπέζιας ελιάς ποικιλίας «Καλαμών», αφορά σε σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης του προϊόντος κι αναφέρεται ουσιαστικά στην ορθολογική οργάνωση και στην οικονομική στήριξη της παραγωγικής διαδικασίας και καλύπτει ολόκληρη την αλυσίδα από τον παραγωγό μέχρι την επεξεργασία και την πώληση των προϊόντων από την παραπάνω εταιρία.

Η εταιρία «Γεωργούδης Α.Ε.», διαθέτει τις εγκαταστάσεις της στην Β’ ΒΙΠΕ του Βόλου και δραστηριοποιείται στον τομέα τυποποίησης, εμπορίας και εξαγωγής της ελιάς.

Η Γεωργούδης Α.Ε. η οποία λειτουργεί από το 1897, προσφέρει στους πελάτες της σε περισσότερες από 30 χώρες στον κόσμο, την καλύτερη ποιότητα και την πιο αποτελεσματική εξυπηρέτηση, σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές.

Η μακρά εμπειρία της εταιρίας σε συνδυασμό με την προσεκτική επιλογή και την παραδοσιακή παρασκευή, τη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας κι αυστηρούς ελέγχους ποιότητας, εγγυώνται ελιές μοναδικής γεύσης και ποιότητας.

Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας της Τράπεζας Πειραιώς, ο παραγωγός έχει στη διάθεση του όλη την απαιτούμενη ρευστότητα με άκρως ανταγωνιστικούς όρους τη στιγμή που τη χρειάζεται αλλά και εγγυημένη πληρωμή της παραγωγής που έχει συμφωνήσει να παραδώσει στην εταιρία.

Το Πρόγραμμα καλύπτει όλη την παραγωγική, εφοδιαστική και μεταποιητική αλυσίδα του αγροτικού προϊόντος υποστηρίζοντας συντεταγμένα την επωφελή συνεργασία παραγωγών και επιχείρησης.

Με την υλοποίηση της νέας αυτής συνεργασίας, οι συμφωνίες Συμβολαιακής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας φθάνουν συνολικά τις 22, πιστοποιώντας έτσι τη σταθερή βούλησης της Τράπεζας Πειραιώς για την υποστήριξη και ενθάρρυνση κάθε υγιούς παραγωγικής προσπάθειας στον τομέα της οικονομίας.