A- A+
Αίρονται όλοι οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων στην Κύπρο στο τέλος της άνοιξης
Στην άρση όλων των εγχώριων περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων εντός της κυπριακής οικονομίας θα προχωρήσει η κεντρική τράπεζα της Κύπρου στο τέλος της φετινής άνοιξης. Το χρονοδιάγραμμα.

Όπως διαβεβαίωσε ο κύπριος υπουργός οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης στο τέλος της άνοιξης, δηλαδή μέσα στο Μάιο, αναμένεται να αρθούν όλοι οι εγχώριοι περιορισμοί στις τράπεζες.

Σύμφωνα με το StockWatch, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι στο τέλος Φεβρουαρίου έγινε ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Τέλος Μαρτίου, πρόσθεσε, αναμένεται ένα ακόμη σημαντικό βήμα και μέχρι τέλος της άνοιξης με βάση τον οδικό χάρτη ο οποίος από καιρό έχει συμφωνηθεί και με τους διεθνείς πιστωτές, τα εσωτερικά περιοριστικά μέτρα θα αρθούν.

Σταθεροποίηση τραπεζών

Εξέφρασε την άποψη ότι με την περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων θα γίνει ένα ακόμη μεγάλο βήμα προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και σταθεροποίησης του τραπεζικού συστήματος.

«Μέχρι την επόμενη βδομάδα», πρόσθεσε, εκπληρώνονται όλες οι προϋποθέσεις και τα ορόσημα που περιλαμβάνονται στον οδικό χάρτη και σε δύο-τρεις κινήσεις, δηλαδή μέχρι το τέλος της άνοιξης, θα αρθούν όλα τα εγχώρια περιοριστικά μέτρα στο τραπεζικό σύστημα».

Επισήμανε ότι καινούργια κεφάλαια που έρχονται από το εξωτερικό ήδη δεν υπόκεινται σε κανένα περιορισμό και όλες οι εμπορικές συναλλαγές με το εξωτερικό μπορούν να γίνουν.